Edland Man

Berget Lewis

We Are One - Celebrate Tina
za 11 mei 20:15 uur - 22:00 uur
za 11 mei
20:15 uur - 22:00 uur
  • za 11 mei
    20:15 uur - 22:00 uur
    Met pauzedrankje
    Grote Zaal | 1e & 2e rang

BERGET LEWIS KOMT MET EEN UNIEK THEATERCONCERT!

Zangeres Berget Lewis komt binnenkort met een uniek theaterconcert waarin zij zowel eigen nummers als covers van haar inspiratiebron Tina Turner zal spelen.


WE ARE ONE

Na bijna 10 jaar brengt Berget Lewis eindelijk weer eigen muziek uit. Berget heeft tijdens de pandemie genoeg tijd gehad om het een en ander van zich af te schrijven.

Daar is het album prachtige album WE ARE ONE uit voortgekomen.

WE ARE ONE gaat over de toestand in de wereld, de liefde,  maar ook hoe Berget in haar kracht is komen te staan.

Zij heeft zich voornamelijk laten inspireren door haar grote idool en powervrouw Tina Turner!

CELEBRATE TINA 

Die avond zal Berget met haar liveband een aantal van haar nieuwe liedjes ten gehore brengen in combinatie met de tijdloze liedjes van Tina Turner, als ode aan the Queen of Rock!

Het wordt een absolute 'feel good' avond, binnenkort te zien in de mooiste theaterzalen van Nederland!

 

In de pers:

Kwetsbaar én krachtig met Berget Lewis en Tina Turner

Ook deze maand hebben we ons weer laten leiden naar het theater, ditmaal naar de voorstelling WE ARE ONE / Celebrate Tina van onze eigen powervrouw Berget Lewis. We delen onze ervaring graag met jou in een vorm van een recensie, zodat je weet wat je moet verwachten bij het bezoeken of boeken van deze voorstelling.

Dat Berget Lewis al heel wat jaren in Nederland geliefd is vanwege haar krachtige zangstem, is niet zo heel gek. De zangeres komt namelijk uit een zeer muzikaal gezin met vijf broers en zussen waar gospelmuziek vaak te horen was, maar bij Berget zelf klonk ook er nog andere muziek – namelijk de muziek van Tina Turner.

Geïnspireerd door Tina Turner
De queen of rock ’n roll heeft Berget Lewis dan ook veel inspiratie gegeven. Niet alleen op gebied van eigen muziek, maar zelfs zodanig dat uit deze inspiratie een nieuwe voorstelling ontstond – Celebrate Tina.

Alleen zoals bij heel veel voorstellingen, gooide de pandemie ook de plannen van de zangeres door de war. Al stonden de plannen voor de tour stil, haar leven deed dat alles behalve – ze verloor haar moeder, ze ontmoette haar nieuwe liefde, verhuisde als ras-Amsterdammer naar Rotterdam én leerde ze om in haar eigen kracht te staan.

Het is dan ook niet gek dat dit in 2023 heeft geleid tot het nieuwe album WE ARE ONE. De tour voor Celebrate Tina stond inmiddels alweer op de planning, maar dit keer met een nog persoonlijkere touch.

Rock ’n Roll met Berget Lewis
Voordat we naar de voorstelling gingen, wisten we dan ook dat de nummers van Tina Turner afgewisseld werden met Berget’s eigen nummers. Met haar eigen nummer Toxic opende ze de avond: snerpende gitaren, goed op elkaar ingezongen achtergrondzangeressen, mooi lichtwerk en natuurlijk haar dijk van een stem. Het nummer zet de toon van (zelf)liefde en rock ’n roll goed neer.

Het eerste wat ze op de avond met ons deelt is dan ook dat haar voorstelling niet eentje is om bij stil te zitten. Nee, we mogen meezingen, klappen en zelfs dansen. Sterker nog, dat is de bedoeling van deze voorstelling.

De muziek van Tina Turner met eigen twist
Tijdens de avond werden bekende Tina Turner nummers bezongen, denk bijvoorbeeld aan River Deep, Mountain High, Private Dancer, Proud Mary en What’s Love Got to Do With It. Zelfs voor het publiek die niet met enige regelmaat naar Tina Turner luistert, durven wij te zeggen dat je vanzelf wordt meegevoerd in de muziek.

Berget’s eigen passie voor de muziek is aanstekelijk, maar daaraan mag wel worden toegevoegd dat ze haar eigen sound behoudt.

Ze mag wel Tina Turner zingen, maar ze houdt het ook erg dicht bij haar zelf zodat de overgang wereldberoemde nummers naar eigen muziek vlekkeloos verloopt. Natuurlijk heeft elk nummer dan ook een persoonlijk verhaal, of het nou gaat over de liefde waarvoor ze naar Rotterdam is verhuist of de ontmoeting die ze met Tina Turner heeft gehad – Berget Lewis vertelt het in haar eigen charme: rustig, elegant en kwetsbaar, maar altijd vol met passie.

Powervrouw Berget Lewis  
Overigens voor wie denkt, hartstikke mooi zo’n powervrouw, maar word ik dan echt alleen maar weggeblazen door haar stem? Nee, dus! Berget heeft flink wat jaren ervaring in de muziekwereld en dat zie je ook wel in haar voorstelling. Ze weet precies wanneer ze haar kracht moet laten horen en wanneer kwetsbaarheid nodig is.

Met andere woorden, we raden het aan om een bezoekje te plegen aan de voorstelling van Berget Lewis. Al zeggen wij het zelf, wij hebben nog nooit zo veel meegeklapt met een theatervoorstelling en dat zelfs met een van ons die niet bepaalt ritmisch onderlegt is.

Berget Lewis in het theater
Wil je de voorstelling bezoeken na het lezen van dit artikel? Bekijk dan de speellijst van Berget Lewis.

Ben je een programmeur van een theater en heb je na het lezen van dit artikel interesse of vragen over een voorstelling? Neem dan contact met ons op.

Foto: Nikki Born Photography

 

Rolstoelplaatsen, slecht ter been of maakt u gebruik van een rollator? Neem dan contact op met de kassa voor een gemakkelijk bereikbare stoel met beenruimte op rij 8, dit kan via kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.