Bereikbaarheid

Cultuurhuis De Klinker is gelegen aan de Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten.

Met de auto
Het gebouw bevindt zich in het centrum van Winschoten en is gemakkelijk en snel bereikbaar vanaf de A7. Vanaf deze snelweg neem je afslag 47 richting Winschoten naar de N367 richting Winschoten/Pekela’s/Beerta. Op de rotonde neem je de 1e afslag. Op de volgende rotonde neem je wederom de 1e afslag (let op: niet de afslag richtig de carpoolplaats). Daarna kom je nog een rotondes tegen waarop je rechtdoor gaat. Na ongeveer 1 kilometer zie je het gebouw aan je rechterhand en nader je een grote rotonde. Neem hier de1e afslag, na 100 meter ga je rechts en bereikt je de parkeerplaatsen.

Direct naast Cultuurhuis De Klinker is een groot parkeerterrein waar de auto gratis geparkeerd kan worden. Voor invaliden zijn er speciale plekken, direct na de rotonde aan de rechterhand.

Openbaar vervoer
Winschoten beschikt over een treinstation en Cultuurhuis De Klinker is dan ook prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het Cultuurhuis ligt op zo’n 15 minuten lopen van het station. Vanuit Groningen rijden er stoptreinen richting Weener (D) en Winschoten. Daarnaast is De Klinker goed bereikbaar per bus. De halte aan het Oldambtplein ligt op 1 minuut lopen van het cultuurhuis. Lijn 13, 17 en 119 stoppen hier.

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstellingen in De Klinker zijn verkrijgbaar via deze website, telefonisch via 0597 – 700 270 (di t/m vr 13.00 – 17.00 uur) of aan de kassa.

De kassa is tevens één uur voorafgaand aan een voorstelling telefonisch en fysiek bereikbaar. Voorafgaand aan een film is de kassa 30 minuten van tevoren geopend.

Online kaarten kopen
Via onze website kun je 24 uur per dag kaarten bestellen. Op de pagina van de gewenste voorstelling kies je voor ‘Bestel kaarten’. Kies het aantal kaarten en de stoelen en doorloop vervolgens het betaalproces. Je kunt ervoor kiezen om E-tickets te ontvangen per e-mail of hard copy tickets per post. Indien een voorstelling plaatsvindt binnen 7 dagen en je kiest voor hard-copy tickets, dan haal je ze voorafgaand aan de voorstelling op bij de kassa.

Telefonisch kaarten kopen
Telefonisch kaarten kopen kan via 0597 – 700 270 van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn we één uur voorafgaand aan een voorstelling en 30 minuten voorafgaand aan een film telefonisch bereikbaar. Onze medewerkers helpen graag met vragen en het kiezen van de beste stoelen. Betalen kan per iDEAL. Tickets worden verzonden per post of e-mail. De kaarten kunnen tot 7 dagen voor een voorstelling worden verzonden per post.

Kaartverkoop aan de kassa
De openingstijden van de kassa van Cultuurhuis De Klinker zijn gelijk aan die van onze telefonische verkoop. Daarnaast is de kassa één uur voorafgaand aan een voorstelling en 30 minuten voorafgaand aan een film geopend. Onze kassamedewerker bekijkt de beschikbare plaatsen en zorgt ervoor dat je de beste stoelen krijgt. Je krijgt de kaarten direct mee. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden. Ook cadeaubonnen kunnen bij de kassa worden ingeleverd.

Annuleren van kaarten
Bij verhindering kun je tot 48 uur voor de betreffende voorstelling je kaarten laten omboeken naar een andere voorstelling of een tegoedbon. Voor het omboeken rekenen we € 2,50 administratiekosten per kaart. Er wordt geen geld teruggegeven. 

Kaarten voor kinderen
Kinderen tot 1 jaar mogen gratis mee naar een voorstelling. Voor kinderen vanaf 1 jaar dient een kaart te worden gekocht. Eén van onze medewerkers kan bij het binnengaan van de zaal vragen om deze te laten zien.

Prijzen en pauze
Bij de prijs van de voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen, tenzij anders vermeld op het ticket. Bij de zelfbedieningsbuffetten of bij het Theatercafé kun je het drankje ophalen. De artiesten bepalen of de voorstelling een pauze heeft. Als dit niet het geval is, dan staat het drankje na afloop van de voorstelling voor je klaar. 

De kaartprijs die is aangegeven, is ook daadwerkelijk het bedrag dat je betaalt. Bij het toesturen van de kaarten per post rekenen wij € 4,00 extra. De verkoopprijs van onze tickets is inclusief € 4,50 theatertoeslag. Deze toeslag bestaat uit de orderkosten en een consumptie. In de gevallen dat er geen consumptie in de kaartprijs is inbegrepen, zijn de orderkosten € 1,50. Bij filmvoorstellingen betaal je geen theatertoeslag.

Betaalmethodes
Betalen kan online via iDEAL, creditcard, een Klinker tegoedbon of de Podiumcadeaukaart. Aan de balie betaal je contant, met pin, de Podiumcadeaukaart of met een Klinker tegoedbon.

Let op! Sinds januari 2020 zijn we geen VVV meer maar een TIP (Toeristisch Informatie Punt). Dit betekent dat we geen VVV bonnen meer uitgeven of accepteren.

Wachtlijst
Te laat met het bestellen van kaarten en is de voorstelling uitverkocht? Via onze website meld je je aan voor de wachtlijst zonder verdere verplichtingen. Als er plaatsen vrijkomen, nemen we zo snel mogelijk contact op.

Praktische informatie

Mindervaliden
Voor mindervalide bezoekers is Cultuurhuis De Klinker goed toegankelijk. In beide zalen zijn een beperkt aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers. Deze plaatsen kunnen worden aangevraagd bij de kassa van De Klinker. In de Grote Zaal bevinden de rolstoelplaatsen zich op rij 8 en in de Kleine Zaal is er ruimte vrij op de eerste rij. Er zijn aangepaste toiletten aanwezig en er is een lift waar men gebruik van kan maken. Bij staconcerten kunnen rolstoelgebruikers een regulier ticket kopen. Zij kunnen tijdens de voorstelling een plaats in de zaal zoeken; er is geen speciaal rolstoelvlak.

Een officiële geleidehond of hulphond mag altijd naar binnen, mits de hond een hesje draagt. Maak je gebruik van een rolstoel of rollator en ben je in staat om zelfstandig de zaal binnen te gaan, dan kan de rolstoel of rollator buiten de zaal geplaatst worden.

Garderobe
Gebruik van de garderobe is vanwege brandweervoorschriften bij voorstellingen verplicht. Er is keuze tussen een bewaakte (€ 1,00) of onbewaakte garderobe.

Slechthorenden
Cultuurhuis De Klinker beschikt over een moderne ringleiding. Meld je voor aanvang van de voorstelling bij onze medewerker aan de infobalie om hiervan gebruik te maken. 

Stoelverhogers
Voor de kleintjes hebben we een stoelverhoger. Deze staan voor je klaar bij het binnengaan van de zaal. Er is een beperkt aantal beschikbaar. 

Voorwaarden
Met de entreekaart geef je aan akkoord te zijn met onze leveringsvoorwaarden en huisregels. Cultuurhuis De Klinker is aangesloten bij de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties en hanteert daarom de Algemene Bezoekersvoorwaarden van deze vereniging. 

Fotograferen en filmen is tijdens de voorstelling niet toegestaan.