Exposities

Wat is nu een Cultuurhuis zonder kunst? Al sinds de opening van De Klinker vormen exposities een belangrijk onderdeel van het Cultuurhuis. Plaatselijke, regionale maar ook landelijke kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te laten zien in Cultuurhuis De Klinker.

Het hele jaar door is er kunst te bewonderen in het gebouw. In de foyer begane grond en galerij 2e etage zijn expositieruimtes waar kunstenaars uit Winschoten en omgeving hun werk tonen. De exposities worden georganiseerd door Henriëtte Wolda. Elke kunstenaar exposeert doorgaans minimaal 3 maanden.

De exposities variëren, van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater, rondom voorstellingen, films en andere activiteiten of evenementen.

 

Vanaf 3 april t/m juni 2024
Expositie Cora Westerink

Cora Westerink

Papier heeft mij altijd geïntrigeerd. De structuur, patronen, de geur. Hoe het scheurt, verweekt, kleur opneemt of rimpelt. Bij het maken van collages kun je dat allemaal beleven. En het blijft verrassend.
Sinds het beëindigen van mijn schrijfbedrijf, aan het begin van de coronapandemie, ben ik dan ook veel in mijn atelier te vinden. Ook in de twintig jaar dat ik als tekstschrijver/fotograaf werkzaam was, was papier belangrijk. Ik werkte het liefst voor tijdschriften die gedrukt worden op mooi papier, zoals Home&Garden, Daphnes Diary, LandIdee en Noorderland. De stapels bewijsnummers gebruik ik nu voor mijn collages!

Voor mij kan inspiratie voortkomen uit één enkele snipper of afbeelding. Associaties komen op gang en het thema en de hoofdkleur van een werk worden duidelijk. Daarna begint het verzamelen van papier op die kleur en dat thema. Uiteindelijk kan dan het opbouwen van de collage beginnen. Dat hele proces kan soms wel weken duren. 

In mijn collages verwerk ik alle denkbare soorten papier, maar ook textiel, acrylverf, inkt, krijt, gedroogde natuurmaterialen en wat ik verder een toevoeging vind.

www.corawesterink.nl

Kunstuur

Tijdens de exposities zijn er momenten dat de kunstenaar zelf langskomt in het Cultuurhuis. Hij of zij vertelt dan over het werk. Deelname is gratis. Wanneer er weer een kunstuur bekend is, dan leest u dat hier.