Exposities

Wat is nu een Cultuurhuis zonder kunst? Al sinds de opening van De Klinker vormen exposities een belangrijk onderdeel van het Cultuurhuis. Plaatselijke, regionale maar ook landelijke kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te laten zien in Cultuurhuis De Klinker.

Het hele jaar door is er kunst te bewonderen in het gebouw. Het leescafé in de bibliotheek, de foyers en galerij op de 2e verdieping zijn expositieruimtes waar kunstenaars uit Winschoten en omgeving hun werk tonen. De exposities worden georganiseerd door Henriëtte Wolda. Elke kunstenaar exposeert doorgaans minimaal 3 maanden.

De exposities variëren, van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater, rondom voorstellingen, films en andere activiteiten of evenementen.

 

Januari t/m 28 maart 2024
Expositie Annette Schreuder

Annette Schreuder

Annette Schreuder tekent en schildert sinds haar jonge jaren. Zij heeft zich ontwikkeld als kunstenaar door deelstudies, cursussen en diverse workshops met bekende docenten o.a. op de Klassieke Academie. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals o.a. acryl en olieverf. Ze heeft een grote fascinatie voor de natuur en is fervent tuinierster. Dit komt in haar werk tot uiting. Ook de omgeving die steeds aan verandering onderhevig is, legt ze vast als herinnering. Vooral de Veenkoloniën hebben haar hart gestolen.

Het laatste project betrof “De Veenkoloniën”. Gedurende 20 jaar woonde ze in Veendam en werd ze gepakt door het weidse landschap met de strakke kanalen, bruggen en sluizen, die bijna onveranderlijk in hun omgeving verankerd liggen.

Sinds september 2017 – Deelstudies Klassieke Academie te Groningen

Vanaf 1995 volgt zij cursussen en workshops bij de volgende kunstenaars:
Hans Parlevliet /Lammert Boerma/ Tom S. Hageman (docent Klassieke Academie) Theo Zwinderman/ Joost Doornik (docent Klassieke Academie) / Marijke de Jong/ Rene Jansen / Elvira Dik (docente Klassieke Academie)/ Milan Smidt (docent Klassieke Academie)

Kunstuur

Tijdens de exposities zijn er momenten dat de kunstenaar zelf langskomt in het Cultuurhuis. Hij of zij vertelt dan over het werk. Deelname is gratis. Wanneer er weer een kunstuur bekend is, dan leest u dat hier.