Exposities

Wat is nu een cultuurhuis zonder kunst? Al sinds de opening van De Klinker vormen exposities een belangrijk onderdeel van het cultuurhuis. Plaatselijke, regionale maar ook landelijke kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te laten zien in Cultuurhuis De Klinker.

Het hele jaar door is er kunst te bewonderen in het gebouw. Het leescafé in de bibliotheek, de foyers en galerij op de 2e verdieping zijn expositieruimtes waar kunstenaars uit Winschoten en omgeving hun werk tonen. De exposities worden georganiseerd door Henriëtte Wolda. Elke kunstenaar exposeert doorgaans minimaal 3 maanden.

De exposities variëren, van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater, rondom voorstellingen, films en andere activiteiten of evenementen.

 

Exposities in 2023

Juli t/m september 2023
Nel de Mol - schilderijen

Oktober t/m december 2023
Ronald Pras - foto's 

 

Mijn naam is Nel de Mol (geboren in Dordrecht 26-01-1960) en ik schilder strand- en zeegezichten.

…”Van alles wat ik op mijn pad tegenkom maak ik een mooie verbeelding om te kunnen delen”…

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur door er lange wandelingen in te maken, met een grote voorliefde voor de kust. Ik kan er mijn hoofd lekker leeg laten waaien en weer opladen met inspiratie voor nieuwe, creatieve ideeën.

De liefde voor de zee heb ik in mijn genen meegekregen van mijn ouders. Mijn moeder kwam uit Katwijk aan zee en ik heb ruim 20 jaar een caravan gehad op Schouwen, mijn Juttershut. Tijdens mijn reizen zoek ik altijd het water op.

Met mijn schilderijen deel ik de prachtige uitzichten van de natuur. Bij het inlijsten maak ik soms gebruik van oud hout en verwerk ik gejutte materialen. Ik werk graag met acrylverf. Mijn stijl is figuratief en impressionistisch.

Tekenen en creëren doe ik al mijn hele leven. Tijdens mijn collegejaren heb ik alle facetten van het tekenvak geleerd en later op de vrije academie heb ik diverse verdiepingscursussen gevolgd. Sinds 2007 heb ik zelf lesgegeven in mijn atelier aan huis en op locatie.

De laatste jaren ben ik het liefst aan het schilderen. Ik vind het leuk om zelf uit te zoeken wat ik met verschillende materialen allemaal kan doen en ik ben altijd op zoek naar boeiende composities om op mijn ‘eigenwijze’ manier vorm te geven. 

U bent van harte welkom om mijn schilderijen te bekijken, ook op mijn website: www.neldemol.nl Het wer van Nel de Mol is bij ons in Cultuurhuis De Klinker te zien van 3 juli t/m 29 september.

Kunstuur

Tijdens de exposities zijn er momenten dat de kunstenaar zelf langskomt in het cultuurhuis. Hij of zij vertelt dan over het werk. Deelname is gratis. Wanneer er weer een kunstuur bekend is, dan leest u dat hier.