Exposities

Wat is nu een cultuurhuis zonder kunst? Al sinds de opening van De Klinker vormen exposities een belangrijk onderdeel van het cultuurhuis. Plaatselijke, regionale maar ook landelijke kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te laten zien in Cultuurhuis De Klinker.

Het hele jaar door is er kunst te bewonderen in het gebouw. Het leescafé in de bibliotheek, de foyers en galerij op de 2e verdieping zijn expositieruimtes waar kunstenaars uit Winschoten en omgeving hun werk tonen. De exposities worden georganiseerd door Henriëtte Wolda. Elke kunstenaar exposeert doorgaans minimaal 3 maanden.

De exposities variëren, van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater, rondom voorstellingen, films en andere activiteiten of evenementen.

Exposities in 2022 & 2023

November 2022 t/m januari 2023
Edwin Grissen - schilderijen

Februari t/m april 2023
Theo Onnes - schilderijen

Mei t/m augustus 2023
Nel de Mol - schilderijen

Kunstuur

Tijdens de exposities zijn er momenten dat de kunstenaar zelf langskomt in het cultuurhuis. Hij of zij vertelt dan over het werk. Deelname is gratis. Wanneer er weer een kunstuur bekend is, dan leest u dat hier.