Agenda Kunstencentrum 2023/2024


2024
Wo 20 mrt            Voorspeelavond vioolleerlingen Annemieke van Walsum
5 t/m 14 apr         Kindermuziekweek & vriendjeslessen
Za 13 apr              Open dag 
Wo 12 jun             Kindervoorstelling 
Vr 28 jun               Voorspeelavond pianoleerlingen Peter Cramer
Vr 5 jul                  Bandnight
Za 6 jul                 Eindpresentatie Theater 
Vr 12 & za 13 jul  Dansuitvoering  (info voor dansleerlingen: de generale is de 11e)
Di 16 jul                Voorspeelavond slagwerkleerlingen Wim Niemeijer
Ma 1 t/m vr 5 jul   Praktijkexamenweek 

Algemene informatie

Op de tweede verdieping van het Cultuurhuis bevindt zich het Kunstencentrum van De Klinker, met een schitterende balletzaal en 12 lokalen. Alle ruimten zijn voorzien van geluidwerende isolatie. Een aantal lokalen is met dubbele wanden en deuren uitgevoerd als een ‘doos in een doos’. Gitaristen, ensembles en zelfs slagwerkgroepen kunnen gelijktijdig muziek maken, zonder overlast te veroorzaken voor elkaar, de bibliotheek of de foyer van het theater!

Het Kunstencentrum is het domein van voorheen de Muziekschool Oost Groningen, die er haar muzieklessen verzorgt. Gekwalificeerde vakdocenten geven er les op allerlei instrumenten, zowel volgens de klassieke lesmethoden als met behulp van de moderne media. Je kunt er terecht voor de opleiding Harmonie/fanfare (HAFA). Er zijn groepslessen, koren, ensembles en danscursussen in allerlei stijlen, van  ‘spitzen’  tot show- en tapdance, van peuterballet tot volwassenen jazzdance.

In het poplokaal kunnen bandjes oefenen, eventueel onder begeleiding van een bandcoach, voor leerlingen vanaf 7 jr. is er ‘Muziek Ontdekken’ en ‘Reizen door Blokfluitland’.
Meer weten over een bepaald instrument en/of de docent? Bekijk hun persoonlijke videofilmpjes! Alle informatie over het Kunstencentrum vind je op deze pagina. 

Kijk hier welke cursussen we aanbieden

U wilt toch graag iets meer informatie, of u heeft een vraag?
Mailen kan naar: kunstencentrum@indeklinker.nl
Of telefonisch op maandag, woensdag, donderdag 0597-700270 (optie Kunstencentrum)

Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden die van toepassing zijn wanneer u zich inschrijft bij een van de cursussen van het Kunstencentrum. 

Cultuurloket Oldambt

Meer informatie over Cultuurloket Oldambt vind je hier. 

Financiële tegemoetkoming

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren van 0 t/m 17 jaar uit gezinnen waar niet voldoende geld is om de contributie voor de muziek/dansschool of andere culturele activiteit te betalen. In dat geval kan er een beroep gedaan worden op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De bijdrage van het Jeugdfonds is maximaal € 450,- per kind, per jaar voor lessen en eventueel benodigde attributen/kleding. Op de website is alle informatie te vinden als "hoe en door wie dit aangevraagd kan worden".

Voor de aanvraag van financiële tegemoetkoming is er een intermediair nodig. Voor inwoners van de gemeente Oldambt/Westerwolde is dat Stichting Leergeld of bij SAM&.

Huurinstrumenten

Wanneer je met muziekles wilt starten, maar zelf niet over een instrument beschikt, kunnen we in sommige gevallen een instrument uitlenen. De volgende instrumenten kun je in ieder geval bij ons huren: dwarsfluit, saxofoon, klarinet, cello, en hobo. Vragen? Neem gerust contact op via kunstencentrum@indeklinker.nl 

Proefles

Wil je zeker weten of de cursus van jouw keuze iets voor je is? Vraag dan een gratis proefles aan waarin je kennismaakt met de docent en de lesmethode. Stuur daarvoor een mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl o.v.v. proefles  [de les die je wilt volgen] en je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen we z.s.m. contact met je op. 

Vakanties en vrije dagen

Voor seizoen 2023/2024 zijn de volgende vakanties en vrije dagen vastgesteld, het Kunstencentrum is dan gesloten: 

Goede vrijdag 29 maart 2024
2e Paasdag maandag 1 april 2024
Meivakantie (incl hemelvaartsweekend) 27 april t/m 12 mei 2024
2e Pinksterdag maandag 19 mei 2024
Zomervakantie 20 juli t/m 1 september 2024