Cultuurhuis De Klinker heeft een uitgebreid educatieaanbod. Zo verzorgen wij onder andere schoolvoorstellingen voor het basis- en voortgezet onderwijs en biedt De Klinker muzieklessen aan op basisscholen in Oldambt en Westerwolde.


Theatereducatie

Zo’n 4000 basisschoolleerlingen uit Oldambt en omstreken komen jaarlijks naar De Klinker voor het bijwonen van één of meerdere theatervoorstellingen. We willen kinderen al op basisschoolleeftijd de mogelijkheid geven om in contact te komen met theater. Theater veel kan betekenen in het leven van een kind. Kinderen zien in het theater hoe ze zichzelf kunnen presenteren, hoe ze meer van zichzelf kunnen laten zien en hoe ze hun communicatieve vaardigheden kunnen vergroten. En wat te denken van inlevingsvermogen en verbeeldingskracht? Af en toe is het fijn om even te vluchten uit de werkelijkheid en weg te dromen in een fantasiewereld en waar kan dat nou beter dan in het theater?

Heb je vragen over de schoolvoorstellingen of theatereducatie? Neem dan contact op met Jeroen Jongejan via jeroenjongejan@indeklinker.nl.

Bekijk hier het aanbod voor seizoen 2024/2025

 

Muziekeducatie

Daarnaast is er cultuureducatie aanbod op basisscholen in de gemeente Oldambt en Westerwolde. Door docenten van het Kunstencentrum worden de volgende cursussen aangeboden. 

Muziekbord De Toon Zetten
Zingen, dansen, luisteren, kijken en muziek maken met de eigen leerkracht op het digibord voor alle groepen (gratis).

Muziek Ontdekken
Klassikaal muziekles met een vakdocent schoolmuziek. Co-teaching met zang, kleine instrumenten en een methode.

Instrument presentaties
Docenten geven een eenmalige mini presentatie in de klas over hun instrument (bv. accordeon, dwarsfluit, saxofoon/klarinet, gitaar, piano).

Schoolvoorstellingen
Cultuurhuis De Klinker gaat diverse samenwerkingen aan met professionele muziek- en theatergezelschappen. Bijvoorbeeld met het Noord Nederlands Orkest over het symfonieorkest, met de Popschool over de werking en functie van instrumenten met een stekker of een ander dans-/theatergezelschap.

Cursus Piano/Gitaar/AMV in de Klas
Deskundigheidsbevordering na schooltijd voor leerkrachten. Cultuureducatie met kwaliteit.

Muziek op maat
In overleg is veel mogelijk. Meer info nodig? Neem contact op met Harry van der Laan, telefoon: 0597-700270 of jeroenjongejan@indeklinker.nl.

Méér muziek in de klas
Muziekakkoord Groningen Oost stelt dat ieder kind recht heeft op muziek en dans, als onderdeel van het basisonderwijs. Ieder kind krijgt de kans zijn talenten te ontdekken, ongeacht waar hij of zij opgroeit.

Het Muziekakkoord zet in op de volgende ambities:

  • Ieder kind van groep 1 t/m 8 leert zingen, luisteren, dansen, muziek maken en vastleggen;
  • Ieder kind krijgt de kans zijn talent te ontdekken;
  • Ieder kind weet waar hij terecht kan tijdens en buiten schooltijd om voorbij de basis te gaan, om zijn talenten te ontwikkelen;
  • Ieder kind tot vier jaar maakt kennis met muziek, voor een goede aansluiting op de kleuterklas;
  • Ieder kind ziet behalve de groepsleerkracht ook vakdocenten of specialisten in de klas;
  • Iedere school werkt samen met lokale aanbieders en muziekverenigingen;
  • Iedere leerkracht, onderwijsassistent en pedagogisch medewerker krijgt de kans zich op het gebied van muziek te ontwikkelen;
  • Iedere school heeft een visie op cultuuronderwijs waarbinnen muziek en dans een plek hebben.

Meer informatie vind je hier

Ben je op school bezig met een project en zoek je een bijpassende film of voorstelling, heb je interesse in een voorstelling op school of wil je de schooleducatiebrochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in en vraag naar de mogelijkheden. 

Contactformulier

Dit veld is verplicht
Het e-mailadres is niet correct