De leukste films zie je in De Klinker!

In De Klinker zie je de allerleukste films voor jong én oud. En dit seizoen vertonen we meer films dan ooit! Elke woensdagmiddag staat er een leuke kinderfilm op de agenda. Wil je je kinderfeestje bij ons vieren met een leuke film? Ook dat kan. Op dinsdagavond (en de laatste donderdag van de maand) zie je een Filmliga film en van woensdag t/m zaterdagavond vertonen we een film voor volwassenen uit het reguliere bioscoopaanbod. Zo kun je bijna iedere avond van de week genieten van een uitje in De Klinker. 

Agenda

 • How to blow up a pipeline

  di 3 okt

  Klimaatactiviste Xochitl is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in West-Texas. 

  ‘How To Blow Up a Pipeline’ is een uiterst actuele eco-thriller die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.

 • Trolls 3 in Harmonie

  wo 25 okt
  -
  vr 27 okt
 • Little Mermaid OV (De Kleine Zeemeermin)

  wo 4 okt

  The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

 • Only You

  do 5 okt
  -
  vr 27 okt

  Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op z’n kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.

 • After Everything

  vr 6 okt
  en
  za 7 okt

  Het vijfde en laatste deel van de After-serie draait om de emotionele ontknoping van de tijdloze romance tussen Hardin en Tessa. Ze hebben alles al meegemaakt als koppel, dus de enige vraag die overblijft is: wat gebeurt er After Everything?

 • Blue Jean

  di 10 okt

  Blue Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken. 

  Blue Jean werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar de film werd bekroond met de Publieksprijs. De film won vier British Independent Film Awards, waaronder die voor de Beste Hoofdrol en Beste Debuterend Scenarioschrijver.

  'Intelligent en zelfbewust speelfilmdebuut' (VPRO Cinema ★★★★).

  'Terrific debut feature' (The Guardian ★★★★★).

  ‘Lesbisch in de 80-er jaren, Blue Jean laat zien hoe het was: als een opgejaagd hert’… 'Bescheiden, fijn drama' (Trouw ★★★★). 

 • Net als in de Film

  Op 11 oktober is dit een Ladiesspecial film.
  wo 11 okt
  -
  wo 18 okt

  Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars tegenpolen als ze begin jaren ’80 eindexamen doen, maar als ze samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Sander is echter niet de enige die gelooft in Annabels muzikale talent en als ze met Olaf (Kay Greidanus) in zee gaat verliest ze Sander uit het oog. Tot ze elkaar in de 90’s weer tegenkomen en samen met Sanders beste vriend Malcolm (Uriah Havertong) een dance-act beginnen. Three is a Crowd voert al snel de hitlijsten aan. Maar hoe groter het succes, hoe moeilijker het is om trouw te blijven aan elkaar en jezelf.

 • Horror Night: The Nun 2

  vr 13 okt

  New Line Cinema presenteert de horror-thriller The Nun II, het volgende hoofdstuk in het verhaal van The Nun, het meest succesvolle deel uit de populaire miljardenfranchise: het Conjuring-universum. Frankrijk, 1956. Er wordt een priester vermoord. Een kwaad verspreidt zich. In dit vervolg op de wereldwijde filmhit komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non.

 • La ragazza del future

  di 17 okt

  Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een vrolijke jonge vrouw die samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren zestig. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer, maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij haar naar zijn berghut en heeft, tegen haar wil, seks met haar. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

  'Emancipatoir drama vanuit vrouwelijk perspectief' (VPRO Cinema ★★★).

  'Op ware feiten gebaseerd dorps- en rechtbankdrama' (de Volkskrant ★★★).

  ‘Met elegante natuurbeelden wordt een gruwelijke traditie aangekaart’ (NRC ★★★).

van 3

 

Lid worden van de Filmliga?
Dit jaar bestaat Filmliga Oldambt 30 jaar en telt inmiddels ruim vijfhonderd leden.

Ben jij filmliefhebber en ga je regelmatig naar een Filmliga film in De Klinker? Dan loont het om lid te worden van de Filmliga Oldambt.

Je bent een jaar lid voor een contributie van slechts € 10,00 per persoon. Als lid krijg je 26% korting op de toegangsprijs voor films die worden vertoond door de Filmliga op dinsdagavonden en de laatste donderdag van de maand. De toegangsprijs voor leden is € 7,00. Niet-leden betalen € 9,50. Ga je regelmatig naar het Filmhuis, dan heb je de contributie al na vier films ‘terugverdiend’. 

En als jij je aanmeldt voor het eind van dit jaar, dan betaal je pas ledencontributie in 2024.

Aanmelden als Filmliga-lid
Om je aan te melden als lid stuur je een e-mail naar filmligaoldambt@kpnmail.nl

Vermeld daarin je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Je krijgt vervolgens een bevestiging, word je ingeschreven als lid en krijg je zo snel mogelijk je ledenpas toegezonden.