De leukste films zie je in De Klinker!

In De Klinker zie je de allerleukste films voor jong én oud. En dit seizoen vertonen we meer films dan ooit! Elke woensdagmiddag staat er een leuke kinderfilm op de agenda. Wil je je kinderfeestje bij ons vieren met een leuke film? Ook dat kan. Op dinsdagavond (en de laatste donderdag van de maand) zie je een Filmliga film en van woensdag t/m zaterdagavond vertonen we een film voor volwassenen uit het reguliere bioscoopaanbod. Zo kun je bijna iedere avond van de week genieten van een uitje in De Klinker. 

Agenda

 • Till

  di 30 mei

  ‘Till’ is een sterke en indrukwekkende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley's langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon Emmett Till. Deze jongen werd in 1955 op brute wijze door een menigte van blanken gelyncht tijdens een familiebezoek in de zuidelijke staat Mississippi. Emmett zou hebben geflirt met een winkelbediende en dat is voor een Afro-Amerikaanse tiener een doodzonde in het Mississippi van de jaren vijftig. Till draait vooral om de nasleep van de moord, met de jarenlange strijd van moeder Mamie (Deadwyler) voor gerechtigheid in een racistisch en onrechtvaardig rechtssysteem. Haar strijd wordt knap invoelbaar gemaakt door de meer dan voortreffelijke hoofdrol van Danielle Deadwyler.

  'Sterke verfilming van het waargebeurde verhaal' (VPRO Cinema ★★★★☆).

  'A fierce portrait of courage’ (The Guardian ★★★★☆).

  'An absorbing, slow-burning study of a broken woman’s politicisation' (Filmtijdschrift Empire, GB ★★★★☆) 

   

  Deze film heeft een pauze!

 • Leeuwin

  wo 31 mei
  -
  wo 14 jun

  Rosi heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

 • Zomer in Frankrijk

  wo 31 mei

  De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun wederzijdse partners Luuk (Jan Kooijman) en Lieke (Jasmine Sendar).

 • Tár

  do 1 jun

  Field keert terug na een afwezigheid van 16 jaar en richt de camera op Lydia Tár, de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een groot symfonieorkest en een van de belangrijkste vertolkers van klassieke muziek in de 21ste eeuw. 

  Tár is een briljante en snedige vrouw, die altijd het maximale van haar orkestleden vraagt. Iedereen dweept met haar, deels ook uit angst. De komst van een jonge celliste blijkt evenwel het begin van Társ ondergang in te luiden. De film behandelt het uiterst actuele thema van machtsmisbruik op de werkvloer, waarbij het dit keer eens een vrouw is in de rol van dader. 

  'Fijn bijtende parabel over #MeToo' (VPRO Cinema ★★★★☆). 

  'Tár is een klassiek ondergangsepos' (NRC ★★★★★). 

  'Een film die de kijker wil dwingen genuanceerd te denken' (Alg. Dagblad ★★★★★). 

  'Cate Blanchett is perfect lead in delirious, sensual drama'  (The Guardian ★★★★★)

   

  In deze film zit een pauze! Let op: film begint om 19.30 i.p.v. 20.00 uur.

 • Beautiful Disaster

  vr 2 jun

   Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, vloekt niet en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis is de ultieme charmeur en windt alle vrouwen op de campus om zijn vinger. Abby is de enige die niet geïnteresseerd is in hem en dat fascineert hem eindeloos. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht… De boekverfilming van Beautiful Disaster wordt geregisseerd door Roger Kumble (‘Cruel Intentions’, ‘After We Collided’). ‘After’-franchise acteur Dylan Sprouse en nieuwkomer Virginia Gardner spelen de hoofdrollen.

 • Revoir Paris

  di 6 jun

  Om weer verder te kunnen met haar leven, probeert Mia zich de gebeurtenissen van een noodlottige avond te herinneren.

  Drie maanden na het overleven van een terroristische aanslag op een Parijse bistro herinnert Mia zich slechts flarden van de gebeurtenissen. Ze besluit haar stappen van die noodlottige avond na te lopen in de hoop dat wanneer ze zich meer herinnert, ze haar leven weer op kan pakken.

  ‘Revoir Paris’ laat op zeer ontroerende wijze zien hoe iets moois kan ontstaan uit een tragedie’ (De Volkskrant ★★★★☆)

 • Superkat Maurice

  wo 7 jun
  -
  wo 21 jun

  Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia (Georgina Verbaan) die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….

 • Mafia Mamma

  wo 7 jun
  -
  vr 9 jun

  In Mafia Mamma volgen we het verhaal van een Amerikaanse vrouw (Toni Collette) die het maffia-imperium van haar grootvader in Italië erft. Begeleid door de vertrouwde raadgever van het imperium (Monica Bellucci) overtreft ze op hilarische wijze ieders verwachtingen, inclusief die van haarzelf, als het nieuwe hoofd van het familiebedrijf.

 • Book Club

  The Next Chapter
  do 8 jun
  -
  vr 30 jun

  In Book Club: The Next Chapter gaan de vier vriendinnen van de boekenclub voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land.

 • Empire of light

  di 13 jun

  Hilary (Olivia Colman) en Stephen (Micheal Ward) vinden elkaar en in een Empire-bioscoop in een badplaats aan de zuidkust van Engeland begin van de jaren tachtig. Het is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema. 

  “Film, het zijn gewoon statische frames met duisternis ertussen”, stelt een projectionist in Empire of Light, om kort daarop te besluiten: “Er gebeurt niets zonder licht.” Licht is precies wat Hilary en Stephen vinden bij elkaar. Over hun geluk hangt eenzelfde schaduw als over de verouderde cinema. 

  Na twee overweldigende, groot opgezette films laten Mendes en cameraman Roger Deakins je even meesterlijk mee te slepen op kleinere schaal. Mede dankzij de soundtrack van Oscarwinnaars Trent Reznor en Atticus Ross zal deze inspirerende film nog lang nagloeien.

  'Sympathieke drama' (VPRO Cinema ★★★☆☆).

  'Vakkundige acteerwerk en sfeervolle beelden' (NRC ★★★☆☆).

  'An understated, 1980s-set drama' (Filmtijdschrift Empire ★★★☆☆) 

 • De Uitzetting | Rumah Tua

  wo 14 jun

  De Uitzetting

  Van de Molukkers die 70 jaar geleden in Nederland arriveerden, woonden enkele honderden lange tijd in de Carel Coenraadpolder. Vanaf 1 september 1953 tot 1961 woonden tachtig voormalige Molukse KNIL-militairen en hun families in Kamp CC-polder aan de rand van de Carel Coenraadpolder-polder. Een informatiebord bij het huidige Ambonezenbosje herinnert nog aan het toenmalige barakkenkamp.

  De militairen kregen bij aankomst in Nederland ontslag en werden ondergebracht in eenvoudige barakkenkampen. Terug naar de Molukken was op dat moment geen optie en blijven in Nederland was tijdelijk. Maar in de loop van de jaren blijkt dat tijdelijk ook heel lang kan duren. Een hele generatie groeit op in een barakkenkamp. Hoeveel invloed hadden die ervaringen op je leven. In deze documentaire blikken Rudy, Coosje, Wim, Anitha, Josje en Djebe terug op hun tijd in het woonoord en de uitzetting die in 1961 volgde.


  RUMAH TUA

  Voorafgaand aan De Uitzetting wordt de documentaire ‘Rumah Tua’ van Lizette Mataheru uit 2010 vertoond. 

  In ‘Rumah Tua’ (ouderlijk huis) staat Oma Au centraal. Zij wil nog één keer terug naar haar vaderland. Eén keer, voordat het niet meer kan. Haar grootste wens is om dat met haar kleindochter Lizette Mataheru te doen. Lizette gaat met haar mee. Eindelijk kan zij het land zien waar oma Au altijd over heeft verteld, kan haar laten zien waar ze vandaan komt. Maar hoe bereidt zij zich daarop voor met in haar achterhoofd de gedachte dat ze oud is en wetende dat het de laatste keer zal zijn? We zien de mentale voorbereiding van oma Au die duidelijk wordt in gesprekken met haar kleindochter. In een familie die gekenmerkt wordt door het 'Indisch zwijgen' doorbreekt Lizette de stilte, ze stelt vragen die niemand ooit aan oma Au heeft gevraagd en leert haar oma en haar geschiedenis beter kennen. Een leven dat exemplarisch is voor de Molukse geschiedenis.

  Na afloop gaat Els Buseman in gesprek met enkele hoofdpersonen uit ‘De Uitzetting’. Ook zal muzikant Selwyn Matrutty met zijn Selwyn Sessions te horen zijn. 

  Deze bijzondere filmavond wordt georganiseerd door Filmcollectief Groningen in nauwe samenwerking met Cultuurhuis De Klinker, Filmliga Winschoten en het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt.

 • Air

  do 15 jun

  Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden. Matt Damon speelt in Air de onconventionele Nike-manager Sonny Vaccaro en Affleck vertolkt de rol van Phil Knight, mede-oprichter van Nike. Daarnaast zien we onder meer Jason Bateman als Rob Strasser, Chris Messina als David Falk, Matthew Maher als Peter Moore, Marlon Wayans als George Raveling, Chris Tucker als Howard White, Viola Davis als Deloris Jordan, Gustaf Skarsgård als Horst Dassler en Julius Tennon als James Jordan. Dit is de eerste keer dat Affleck een speelfilm regisseert met Damon in de hoofdrol. Het scenario van Air is van de hand van Alex Convery en de film wordt geproduceerd door David Ellison, Jesse Sisgold, Jon Weinbach, Ben Affleck, Matt Damon, Madison Ainley, Jeff Robinov, Peter Guber en Jason Michael Berman. Uitvoerend producenten zijn onder meer Dana Goldberg, Don Granger, Kevin Halloran, Michael Joe, Drew Vinton, John Graham, Peter E. Strauss en Jordan Moldo. Air is een film van Amazon Studios, Skydance Sports, en Mandalay Pictures, en het eerste project van Affleck en Damon’s Artists Equity.

 • Het Geheugenspel

  vr 16 jun
  -
  za 24 jun

  Eén van de meest populaire bestsellers van de beroemde thrillerschrijvers Nicci French, nu voor het eerst verfilmd met o.a. Anna Drijver, Maarten Heijmans, Louis Talpe en Gert Winckelmans. Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

 • Kleinkinderen van de Oost

  di 20 jun

  Daan van Citters (30 jaar, filmmaker) en Joenoes Polnaya (32 jaar, acteur) raakten bevriend op de set van speelfilm ‘De Oost’. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun beider grootvaders, die namens Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”. Hun reis confronteert hen met complexiteit van “goed en fout”, intergenerationeel trauma en de blijvende impact van het koloniale verleden. Daan en Joenoes ontdekken hoe een vaak verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Wat betekent dit voor hun toekomst?

  'Een emotionele en confronterende reis' (VPRO Cinema ★★★★☆). 'Melodramatisch en oprecht' (Dagblad Trouw (★★★★☆) 

   

 • Mrs. Harris goes to Paris

  wo 21 jun

  In De Klinker zie je de allerleukste films voor jong én oud. Vanaf april starten we met een nieuw concept: Klinker Filmmatinee. Tijdens de Klinker Filmmatinee draaien we speciaal in de middag een film. Het programma voor april, mei en juni is bekend.

  Een kaartje kost € 12,50. Voorafgaand aan de film krijgt u een kopje koffie of thee met iets lekkers. 


  ‘Mrs. Harris Goes to Paris’ (de derde filmadaptatie van het gelijknamige bestsellerboek uit de 50-er jaren van Paul Gallico) is het verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar modestad Parijs. 

  In 1957 raakt mevrouw Ada Harris, een schoonmaakster die weduwe is geworden, geobsedeerd door de haute couture Dior-jurk van een klant; het inspireert haar om haar eigen Dior-jurk te kopen. Nadat ze plotseling een oorlogsweduwenpensioen heeft ontvangen, reist ze daarvoor naar Parijs. Ze stuit op een vertoning van Dior's 10-jarig jubileumcollectie en raakt bevriend met André, de Dior-accountant, en Natasha, een Dior-model. De Dior-regisseur, Claudine, heeft echter een hekel aan Ada's inmenging in de exclusieve wereld van haute couture.

 • Bratan

  di 27 jun

  De ontroerende debuutfilm Bratan (De kleine broer) van de Tadzjiekse regisseur Khudojnazarov is een verhaal over broederliefde, opgroeien, levenskracht en idealen. De film werd recent digitaal gerestaureerd en opnieuw uitgebracht in filmhuizen en bioscopen.

  In deze charmante tragikomedie reizen twee broers, de zeventienjarige Farukh en de zevenjarige Azamat uit een klein Tadzjieks stadje, in een gammele goederentrein door Centraal-Azië op weg naar een verre stad waar hun vader als arts in een sanatorium werkt, hopend op een beter leven. Hun treinreis door Tadzjikistan brengt hen over heuvels en bergen, steden en dorpen, tot aan de Afghaanse grens. Een ‘must see’ voor filmliefhebbers!

 • Mon Crime

  do 29 jun

  De 30-er jaren in Parijs. Als de jonge actrice Madeleine wordt beschuldigd van moord op een beroemde filmproducent, lijkt haar carrière al voorbij nog voordat het echt begonnen is. Met de hulp van haar beste vriendin en advocate Pauline kan ze echter bewijzen dat ze uit zelfverdediging handelde. Het blijkt het begin van een nieuw en zeer succesvol hoofdstuk in haar leven. Tot de waarheid aan het licht komt…..

  'Smakelijk absurde misdaadkomedie' (VPRO Cinema ★★★★☆).

  'Oogt als een klucht, maar heeft veel te zeggen' (De Volkskrant ★★★★☆) 

 

Lid worden van de Filmliga?
Ben je filmliefhebber en bezoek je regelmatig een filmvertoning op de dinsdagavond in De Klinker? Dan loont het om lid te worden van de Filmliga Winschoten/Oldambt.  

Je bent een heel jaar lid voor een contributie van slechts € 10,00 per persoon. Leden van de filmliga genieten een korting van 36% op de toegangsprijs voor films die worden vertoond in het Filmhuis op dinsdagavonden en de laatste donderdag van de maand. De toegangsprijs voor leden is € 7,00. Niet-leden betalen € 9,50. Als u regelmatig naar het Filmhuis gaat, heb je je contributie al na drie films ‘terugverdiend’! De contributie wordt jaarlijks geïnd via automatische incasso.

Aanmelden als Filmliga-lid
Om je op te geven als lid stuur je een e-mail naar filmligaoldambt@kpnmail.nl. Vermeld daarin je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Zodra je aanmelding voor het lidmaatschap binnen is, krijg je een bevestiging en wordt je ingeschreven als lid. Vervolgens wordt je ledenpas aangemaakt en krijg je deze toegezonden.