De leukste films zie je in De Klinker!

In De Klinker zie je de allerleukste films voor jong én oud. En dit seizoen vertonen we meer films dan ooit! Elke woensdagmiddag staat er een leuke kinderfilm op de agenda. Wil je je kinderfeestje bij ons vieren met een leuke film? Ook dat kan, hieronder vertellen we je er meer over. Op dinsdagavond zie je een Filmliga film en van woensdag t/m zaterdagavond vertonen we een film voor volwassenen uit het reguliere bioscoopaanbod. Zo kun je bijna iedere avond van de week genieten van een uitje in De Klinker. 

Agenda

 • Good Luck to You, Leo Grande

  do 1 dec
  -
  za 3 dec

  Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.


  ‘Good Luck to You, Leo Grande toont hoe simpel het kan zijn om een onderhoudende film te maken’… ‘Verfrissende komedie over een weduwe op zoek naar een orgasme’… ‘De dialogen tussen Nancy en Leo zijn spitsvondig en geestig, maar voelen toch natuurlijk’ (NRC ★★★★☆).

  ‘Emma Thompson geeft een zinderende masterclass acteren. De Britse speelt vol overgave een rigide weduwe met seks-drive’ (De Filmkrant).

  Nancy Stokes, een gepensioneerd lerares en weduwe, smacht naar een avontuur, een connectie en naar seks, goede seks.

 • Casa Coco

  vr 2 dec

  Casa Coco is een oer-Hollandse en onvervalste Rotterdamse romcom voor oud én jong, Een komische, maar ook ontroerende bioscoopfilm die te zien is vanaf 10 november. De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. De Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring komen graag langs voor een heerlijke vakantie met elkaar. Dit najaar ook Pleun’s jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te doen vergeten. De twee ex-geliefden hebben elkaar jaren niet gezien. Doordat Pleun uit het niets 50 jaar geleden Toon verliet en naar Bonaire vertrok, valt Toon van het ene probleem weer terug in het andere. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caraïbische zon?

  Casa Coco is een oer-Hollandse en onvervalste Rotterdamse romcom voor oud én jong, Een komische, maar ook ontroerende bioscoopfilm die te zien is vanaf 10 november. 

 • Un Beau Matin

  di 13 dec

  Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar achtjarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk, gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader. Hij is een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft. 

  Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. 

  Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). 

 • See how they run

  di 20 dec

  In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en de enthousiaste beginneling Constable Stalker (Saoirse Ronan). Ze belanden in een raadselachtig mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, maar zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.

  'Erg amusante meta-whodunnit' (VPRO Cinema ★★★★☆).

  ‘A starry, theatrical Agatha Christie romp’… 'It’s a fine, if mild, escapist hoot' (The Guardian ★★★★☆).

  'De aankleding is mooi, de cast fijn en het tempo hoog' (De Filmkrant)

  In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. 

 • Boiling Point

  do 22 dec

  Tijdens en rond de Kerstdagen zijn vele restaurant volgeboekt en moeten het bedienende personeel èn  het keukenteam zich de volle 100% inzetten. ‘Boiling Point’ neemt je als kijker op weergaloze wijze mee in het reilen en zeilen in een toprestaurant.

  Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond met soms lastige klanten te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat. Dit alles gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take.

  Chef-kok Andy probeert zijn Londense restaurant ondanks alle tegenslag draaiende te houden op de drukste dag van het jaar.

 • Mrs. Harris goes to Paris

  di 3 jan

  ‘Mrs. Harris Goes to Paris’ (de derde filmadaptatie van het gelijknamige bestsellerboek uit de 50-er jaren van Paul Gallico) is het verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar modestad Parijs. 

  In 1957 raakt mevrouw Ada Harris, een schoonmaakster die weduwe is geworden, geobsedeerd door de haute couture Dior-jurk van een klant; het inspireert haar om haar eigen Dior-jurk te kopen. Nadat ze plotseling een oorlogsweduwenpensioen heeft ontvangen, reist ze daarvoor naar Parijs. Ze stuit op een vertoning van Dior's 10-jarig jubileumcollectie en raakt bevriend met André, de Dior-accountant, en Natasha, een Dior-model. De Dior-regisseur, Claudine, heeft echter een hekel aan Ada's inmenging in de exclusieve wereld van haute couture.

  Mrs. Harris Goes to Parisis het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar Parijs.

Filmliga Winschoten/Oldambt - gevarieerd filmaanbod voor een breed publiek

Al bijna dertig jaar programmeert Filmliga Winschoten/Oldambt een gevarieerd aanbod van zogenaamde arthouse films. Dat zijn de veelal wat artistiekere, minder commerciële films dan die in reguliere bioscopen worden vertoond. 

Wekelijks vertoont Filmliga Winschoten/Oldambt, in samenwerking met De Klinker, een film op de dinsdagavond in de grote zaal. Tevens wordt er iedere laatste donderdag van de maand ook een film geprogrammeerd door de filmliga. 

Ook De Klinker zelf programmeert films voor jong en oud. Het complete, actuele filmprogramma vind je op deze website.

 

Lid worden van Filmliga Winschoten/Oldambt

Bent je filmliefhebber en bezoek je regelmatig een filmvertoning van de Filmliga? Dan loont het om lid te worden van de Filmliga Winschoten/Oldambt. 

Je bent een heel jaar lid voor een contributie van slechts € 10,00 per persoon. Leden van de Filmliga-leden genieten een korting van 26% op de toegangsprijs voor films vertoont op dinsdagavonden en de laatste donderdag van de maand. De prijs voor leden is € 7,00. Niet-leden betalen € 9,50. Ga je regelmatig naar films van de Filmliga, dan heb je de contributie al na vier films ‘terugverdiend’! De contributie wordt jaarlijks geïnd via automatische incasso.


Aanmelden als Filmliga-lid

Om je aan te melden als lid stuur je een e-mail naar filmligaoldambt@kpnmail.nl

Vermeld in je mail je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Zodra je aanmel-ding voor het lidmaatschap binnen is, krijgt je een bevestiging en wordt je ingeschreven. Vervolgens wordt je ledenpas aangemaakt en krijgt je die vanuit De Klinker toegezonden.