Ro-d-Ys

Een eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band
do 20 jun en vr 21 jun
do 20 jun
en
vr 21 jun

Ro-d-ys-eerbetoon door Diederik Nomden, Ralph Mulder en band

De Ro-dy-s uit Oude Pekela schrijven in de jaren zestig popgeschiedenis met eigen nummers als 'Take her home' en Just fancy'. Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) en Ralph Mulder (Alamo Race Track) zijn trots dat er destijds zoveel muzikaal moois ontstond in de de regio waar zij opgroeiden. Ze brengen daarom met bevriende topmuzikanten een eerbetoon. Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herineringen op met foto's en filmbeelden. Een Ro-d-ys-avond vol verrassingen over, volgens velen, een van de beste Nederlandse bands ooit.

De Summer of Love in 1967 was de zomer van de Ro-d-ys. De uit Oude Pekela afkomstige band, met Harry Rijnbergen, Joop Hulzebos, Wiechert Kenter en Bennie Groen, stond toen achttien weken in de Top 40. Op enig moment stonden er zelfs twee nummers in de hitlijst: 'Take her home' en 'Just fancy'. Een nog altijd ongekende prestatie. De Ro-d-ys maakten tien singles en namen twee lp's op. Daarnaast werden ze geroemd om hun goede live-optredens.

Diederik Nomden (The Analoques en Her Majesty) nam het initiatief voor een muzikaal eerbetoon, waarin hij samen Ralph Mulder (Alamo Race Track) en andere topmuzikanten het Ro-d-ys-repertoire zal spelen. Nomden zegt: 'De muziek spreekt ons aan vanwege de frisheid en vindingrijkheid van de composities en arrangementen. Je zou ze qua sfeer kunnen vergelijken met The Kinks en wat ons betreft zijn hun beste nummers ook van dat niveau. En dan is er de pure trots dat er zoveel moois is ontstaan in de regio waar Ralph en ik zijn opgegroeid. Het is een voorrecht om de artistieke erfenis van een van de beste Nederlandse bands ooit te mogen brengen.'

De Ro-d-ys-avond vindt plaats in de sfeer van de jaren 60. Presentatoren Wiebe Klijnstra en Jan van der Meide halen herinneringen op aan de hand van gesprekken, foto's en filmpjes aan een voor velen onvergetelijke tijd. 

 Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.