Jaarlijks programmeren we speciaal voor het basisonderwijs de leukste en leerzaamste voorstellingen. Laat kinderen kennismaken met muziek en theater door middel van een mooie voorstelling. Scholen ontvangen jaarlijks onze brochure voor schooleducatie, maar vind ook ons aanbod op deze pagina. Wil je graag met je klas naar een voorstelling? Neem dan contact op met Renate de Ruiter via renatederuiter@indeklinker.nl. 

Groep 4 t/m 6
De Klokkenluider van de Notre dame
In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is niet bepaald moeder’s mooiste. De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Dan slaat een kermis haar tenten op rond de kathedraal. Als betoverd ontdekt Quasimodo de prachtige danseres, Esmeralda. Is ze niet bang voor de klokkenluider? In de beslotenheid van de kerk ontstaat er een bijzondere vriendschap met een wel heel onverwachte wending. Over vriendschap en vertrouwen, maar bovenal een voorstelling over schoonheid.
Groep 1 t/m 3
Muk
Dalmatiërs worden spierwit geboren en na ongeveer acht weken krijgen ze stippen. Muks grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen. Voor elke heldendaad die je verricht, krijg je een stip erbij. ’s Nachts droomt Muk dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan. Lekker blijven dromen, Muk! Muk komt naar het theater! MUK is een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de doldwaze avonturen van Muk, de nieuwe succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Muk kan nog al onhandig zijn, maar zijn aandoenlijke goedwillendheid en zijn open blik op de wereld, maken het een hondje om van te houden.
Groep 7&8
Popschool
Spetterend concert voor de basisschooljeugd uit groep 7 en 8 over muziekinstrumenten met een stekker! Populaire liedjes van o.a. Pharrel Williams, Ed Sheeran en Justin Timberlake worden gezongen door een zangeres en muzikaal begeleid door een band die bestaat uit een gitarist, een basgitarist, een toetsenist en een drummer. Voor de kinderen is dit een hele mooie manier om te horen hoe hun favoriete nummers live gespeeld worden, iets wat voor veel kinderen een eerste ervaring is met live muziek. En niet alleen is het genieten van populaire muziek in het theater, ook wordt er tussen de nummers door van alles verteld over het instrument en gedemonstreerd wat je er mee kunt doen.
Groep 1 t/m 3
De Winter-Gruffalo
Neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Deze succesvoorstelling van Meneer Monster is een bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson & Axel Scheffler. Met sneeuwballen gevecht na afloop in de zaal!
Groep 7&8
De Scheepsjongens van de Bontekoe
Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan. De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.
Groep 1 t/m 4
Het Winschoter Schooltheater
Op 23 en 24 maart speelt het Winschoter SchoolTheater een bijzondere voorstelling voor de onderbouwgroepen van het basisonderwijs. In een bijzonder bos woont een bijzonder volkje. Wel heel gezellig, maar met vreemde eigenschappen en gebruiken. Elk jaar vieren zij hun sterrenstoffeest maar dit keer gaat er iets behoorlijk mis. Samen gaan ze aan de slag met gekke fratsen en wonderlijke streken. Met muziek ,dans en liedjes krijgt het publiek een kijkje in het leven van dit vreemde bosvolkje. Zou het hun lukken om de sterren terug te krijgen?? Met alle neuzen dezelfde kant op en de neus in de wind, zien we of dit volkje het licht terug vindt.
Groep 6 t/m 8
Dat Vergeet je Nooit!
De film Dat Vergeet je Nooit behandelt dus de Tweede Wereldoorlog in Baflo en omgeving, en geeft een beeld van hoe de oorlog op het Groninger platteland beleefd werd. In de film komen ooggetuigen (de kinderen van toen) aan het woord, zijn enkele verhalen ook verfilmd als spannende scènes en worden basisschoolleerlingen uit Baflo over het onderwerp geïnterviewd.