Jaarlijks programmeren we speciaal voor het basisonderwijs de leukste en leerzaamste voorstellingen. Laat kinderen kennismaken met muziek en theater door middel van een mooie voorstelling! Scholen ontvangen jaarlijks onze brochure voor schooleducatie, maar je vindt ons aanbod ook op deze pagina.

Wil je graag met je klas naar een voorstelling? Neem dan contact op met Jeroen Jongejan via jeroenjongejan@indeklinker.nl.

Groep 5 & 6
IK... eh ik
Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt. Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…
Groep 3 & 4
Supernormaal
Wat is eigenlijk normaal? Ben jij normaal? Hoe kunnen we uit al die hokjes stappen? In de wonderlijke wereld van Supernormaal wil een driehoek liever een rechthoek zijn en houdt een juf niet van brave kinderen. Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Zilveren Krekel-winnaar Jelle Hoekstra, die je laat dansen in je stoel. Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelt er een harig blauw figuur rond en beginnen de gordijnen te dansen op de beat. Anders zijn is helemaal geen straf. Sterker nog: Het is misschien wel een superpower. Een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt. Supernormaal is geïnspireerd op het poëzieprentenboek van Ted van Lieshout 'Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder.
Groep 5 t/m 8
Het Winschoter Schooltheater - We zijn er bijna
Al 32 jaar is het Winschoter Schooltheater een begrip in Winschoten en omstreken. Het Winschoter Schooltheater brengt dit jaar een theaterspektakel voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Het Winschoter Schooltheater staat altijd garant voor verrassend theater dat geschikt is voor alle leeftijden. Zo ook dit jaar weer een veelzijdige voorstelling met spel, muziek, dans en speciale effecten van een zelfgeschreven programma. We zijn er bijna! Een onverwacht begin geeft vaak het mooiste eind. Het zijn onze verschillen die ons als mens zo uniek maken. Met het Gronings als gekoesterde taal neemt het Winschoter Schooltheater jullie mee achter de schermen van het theater. Waar werkelijkheid en theater elkaar ontmoeten?
Groep 1 & 2
Over een kleine mol...
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.
Filmeducatie
Wist je dat...? De Klinker ook een bioscoop is? Het is daarom mogelijk om filmeducatie op maat samen te stellen. Zijn er bepaalde themaweken op school over bijvoorbeeld natuur, zorg, eenzaamheid of vriendschap? Denk dan ook eens aan een filmbezoek! De Klinker is aangesloten bij een film-educatienetwerk en kan indien gewenst professionals vragen om bijpassende workshops te organiseren.
Rondleiding
Een kijkje achter de schermen? Tijdens een rondleiding in Cultuurhuis De Klinker neemt een vakdocent je graag mee met een kijkje voor en achter de schermen. In de kleedkamers, de artiestenfoyer, bij de techniek, op het podium van de grote zaal; je komt op plekken waar normaal de deuren gesloten blijven voor publiek! Onder begeleiding van de vakdocent ga je met een groep van 15-20 personen op expeditie door De Klinker. Mochten jullie het leuk vinden, dan wordt er afgesloten met een quiz! De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten, inclusief de quiz 90 minuten.