Jaarlijks programmeren we speciaal voor het basisonderwijs de leukste en leerzaamste voorstellingen. Laat kinderen kennismaken met muziek en theater door middel van een mooie voorstelling. Scholen ontvangen jaarlijks onze brochure voor schooleducatie. In verband met de Coronamaatregelen brengen we in 2021/2022 geen brochure uit, maar vind je ons aanbod op deze pagina. Wil je graag met je klas naar een voorstelling? Neem dan contact op met Renate de Ruiter via renatederuiter@indeklinker.nl. 

Groep 4 t/m 6
De tovenaar van Oz
8 maart 2022 | Dorothy woont als klein meisje op een boerderij en droomt over een sprookjesachtige wereld, ergens achter een regenboog. Dan komt er een grote wervelwind, die haar wegvoert naar het magische land van Oz. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze op pad op de Grote Gele Weg om de Tovernaar van Oz te vinden. Hopelijk vervult die Dorothy’s grootste wens: veilig terug naar huis gaan!
Groep 7 en 8
Willem Junior
31 mei 2022 | ‘Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we, ben ik van Duitse bloed’ Duitse bloed? Maar Willem is toch Willem van Oranje? Onze Vader des Vaderlands? Wat heeft Duitsland daar mee te maken? En hoe zat het ook alweer met die Spaanse Koning? En als hij Willem de Zwijger heet, waarom praat hij dan zo veel? En hoe komt het toch dat we bij elke voetbalwedstrijd een lied over hem zingen? In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Waar we allemaal ooit van gehoord hebben, maar waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten. Willem Junior is een energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten.
Groep 7, 8 en 1e klas
KMKJWF
5 april 2022| In een levendige voorstelling met livemuziek en beeldrapportages, wordt het verhaal van een bestaand veteranengezin verteld. De vader werkt bij de Luchtmobiele Brigade in Assen en is net teruggekeerd uit Afghanistan. Dochter Marlies en haar vader worden gevolgd tijdens zijn uitzending en na thuiskomst. Ook oudere veteranen komen tijdens deze voorstelling in beeld.