Bariton

Docent: Wim Westerman
maandag, dinsdag, vrijdag
Zie tarieven
maandag, dinsdag, vrijdag
Inschrijven

Wil je bariton leren spelen? Kom dan eens langs bij Kunstencentrum De Klinker. Dit instrument is een graag geziene toevoeging in een ensemble of orkest. 

De bariton is een koperinstrument met drie ventielen. Met dit veelzijdig instrument kunnen hoge melodieën, maar ook begeleidende lagere tonen gespeeld worden. Deze maak je door middel van de lipspanning en de ventielen. 

Er zijn veel soorten koperen blaasinstrumenten. De tuba heeft zijn eigen familie waarbij de instrumenten variëren van klein naar groot. De tenortuba, ook wel tuba genoemd, is het kleinste famililied. Hiervan bestaat 2 soorten, namelijk de baritontuba (ook wel bariton genoemd) en het eufonium. Ze lijken erg op elkaar maar een eufonium is iets groter dan de bariton en heeft een zwaardere klank. Aan het hoofd van de familie staat de bastuba. Dit is een groot instrument en deze wordt ook vaak de bas genoemd. Een bas heeft een hele lage toon en is vaak de motor van een orkest. 

Leeftijd
> 7
Start
Op aanvraag

Proefles
Wil je zeker weten of deze cursus iets voor je is? Vraag dan een gratis proefles aan waarin je kennismaakt met de docent en de les. Stuur daarvoor een mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl o.v.v. proefles  [de les die je wilt volgen] en je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen we z.s.m. contact met je op.