Cultuurhuis De Klinker

Binnenkort

Vandaag 20:00 uur Grote Zaal De Terugreis
Grote Zaal | 1e & 2e rang
Tickets
Vandaag 20:15 uur Met pauzedrankje Het Wim Sonneveld-Complex
met Tarik Moree en Tim Olivier Somer
Kleine Zaal
Tickets
Morgen 16:00 uur Zonder pauzedrankje Peppa Pig Live (2+)
Peppa op avontuur
Grote Zaal | 1e & 2e rang
Tickets
Morgen 20:00 uur Kleine Zaal De Terugreis
Kleine Zaal
Tickets
di 23 apr 18:30 uur Zonder pauzedrankje Samen eten verbindt
"when you eat together you stick together"
Theatercafe
Tickets
di 23 apr 20:00 uur Grote Zaal C'è Ancora Domani
Grote Zaal | 1e & 2e rang
Tickets
Bekijk volledige agenda

Nieuws

De Klinker Kidsweek: een week boordevol kinderactiviteiten

Bijtjes drukken, theatershow, kinderfilms, voorlezen of zaadbommen maken: van 29 april tot 5 mei organiseren Theater de Klinker en de bibliotheek Winschoten samen De Klinker Kidsweek, een week boordevol kinderactiviteiten die met de natuur te maken hebben. Hiermee willen we iedereen aanmoedigen om zich te verbinden met de natuur en te leren van ieder levend wezen. Creatieve workshops, film, theater, knutselmiddagen en voorlezen. Voor ieder kind is er wat te doen.

 

We organiseren deze activiteiten tijdens de meivakantie, de tijd van het jaar waarop de natuur volop in bloei staat. Deze activiteiten vallen dan ook goed te combineren met een mooie natuurwandeling door bijvoorbeeld het Rosarium dat om de hoek ligt. Voor ouders die het tijdens de activiteiten liever wat rustiger aan doen zal ook de horeca open zijn.

 

 

Vanaf 3 april exposeert Cora Westerink in De Klinker

Papier heeft mij altijd geïntrigeerd. De structuur, patronen, de geur. Hoe het scheurt, verweekt, kleur opneemt of rimpelt. Bij het maken van collages kun je dat allemaal beleven. En het blijft verrassend. Sinds het beëindigen van mijn schrijfbedrijf, aan het begin van de coronapandemie, ben ik dan ook veel in mijn atelier te vinden.

 

Ook in de twintig jaar dat ik als tekstschrijver/fotograaf werkzaam was, was papier belangrijk. Ik werkte het liefst voor tijdschriften die gedrukt worden op mooi papier, zoals Home&Garden, Daphnes Diary, LandIdee en Noorderland. De stapels bewijsnummers gebruik ik nu voor mijn collages!

www.corawesterink.nl

 

Theater Na de Dam in Winschoten

Elk jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog tijdens de nationale dodenherdenking. Theater Na de Dam produceert ná de herdenking op ruim 40 plaatsen in Nederland bijzondere jongerenvoorstellingen. Theatermakers zetten zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. 
 
Voor het eerst doet Winschoten ook mee aan Theater Na de Dam. Op 4 mei om 21 uur vindt er een voorstelling of presentatie plaats die is gebaseerd op herinneringen van ouderen uit Oldambt over de Tweede Wereldoorlog. 

Een jonge generatie voert het gesprek met de oudere generatie over hun herinneringen aan deze tijd. Deze gesprekken, vol kleine en grote verhalen, vormen de basis voor de nog te maken voorstelling.

Aanmelden kan tot donderdag 21 maart. Op vrijdag 22 maart laten we weten welke jongeren meedoen!

Wil je kaarten kopen, maar heb je nog geen account bij ons?


Wil je kaarten kopen voor een voorstelling, maar heb je nog geen account bij ons? We raden je dan aan om eerst een account aan te maken. We leggen je graag stapsgewijs uit hoe het aanmaken van een account in zijn werk gaat. Lees hieronder gauw verder!