Cultuurhuis De Klinker

Binnenkort

Vandaag 19:00 uur Kleine Zaal Spy X Family Code
Kleine Zaal - Vrije Stoelkeuze
Tickets
di 3 sep 20:00 uur Kleine Zaal Filmliga: Un P'tit Truc en Plus
Kleine Zaal
Tickets
wo 4 sep 14:30 uur Kleine Zaal Kinderfilm: Binnenstebuiten 2
Kleine Zaal - Vrije Stoelkeuze
Tickets
wo 4 sep 20:00 uur Kleine Zaal Film: The Straight Story (25th Anniversary)
Kleine Zaal - Vrije Stoelkeuze
Tickets
do 5 sep 20:00 uur Kleine Zaal Film: The Bikeriders
Kleine Zaal - Vrije Stoelkeuze
Tickets
vr 6 sep 20:00 uur Kleine Zaal Film: Inside Out 2
Kleine Zaal - Vrije Stoelkeuze
Tickets
Bekijk volledige agenda

Nieuws

Aangepaste openingstijden

Theaterkassa
Vanaf zaterdag 20 juli tot en met maandag 2 september is onze theaterkassa gesloten. Voor dringende vragen, kunt u een e-mail sturen naar kassa@indeklinker.nl. 

 

Kunstencentrum
Het Kunstencentrum is tijdens de zomervakantie gesloten! 

 

Bibliotheek
Vanaf maandag 29 juli tot en met zondag 25 augustus is onze bibliotheek aangepast geopend:

Dinsdag, woensdag & vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 14:00 uur
 

Ode aan de Ro-d-Ys in de Klinker is groot feest der herkenning

Twee avonden zat De Klinker vol publiek voor een eerbetoon aan de Ro-d-Ys. Samen met initiatiefnemer Diederik Nomden, Jan van der Meide en Wiebe Klijnstra bracht De Klinker deze productie ten tonele. Een vol programma waarin muziek en verhalen over de Ro-d-Ys elkaar afwisselden. De vrijdag werd opgeluisterd door een bezoek van de staatssecretaris van OC&W Fleur Gräper. Ook moest de burgemeester van Pekela goed kijken, zag hij daar nou de beelden van de Ro-d-Ys uit zijn Pekel staan? Speciaal voor deze gelegenheid heeft Marten Grupstra de bronzen hoofden van de heren meegenomen naar De Klinker. Gedurende de hele avond stonden zij vooraan op het toneel, als onderdeel van de show.  

Voor deze voorstelling heeft zanger en muzikant Diederik Nomden de samenwerking opgezocht met zanger en muzikant Ralph Mulder, beide afkomstig uit deze streek. Zij hebben zich muzikaal ondergedompeld in het oeuvre van de Ro-d-Ys en speelden deze avond diverse nummers. Diederik Nomden; "Ik denk dat de avond de juiste snaar heeft geraakt. De combinatie van de muziek, de beelden en de verhalen bracht de mensen terug naar de tijd die ze hebben meegemaakt of stiekem graag hadden willen meemaken."  

Cultuurhuis De Klinker te Winschoten is het theater en Kunstencentrum voor de cultuur en theaterbeleving alsook muziek en danseducatie in de gemeente Oldambt en omstreken.  

Wij verzorgen jaarlijks ca. 100 professionele theatervoorstellingen met bijbehorende horeca-faciliteiten, bezoekers, vertonen films, geven wekelijks muziek- en balletles aan ca. 650 leerlingen, voorzien in de muzieklessen op 23 basisscholen en bieden faciliteiten voor de verhuur van zalen. 

Per oktober 2024 zoeken wij nieuwe collega’s voor in de horeca. 

Geen hogere btw - Je belast er heel Nederland mee

De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca en media. Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen.

 

Er zijn meerdere externe petities in omloop. Sta jij achter deze boodschap? Onderteken dan één van de- of alle van de volgende petities.

 

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

 

Behoud 9% btw voor kunst en cultuur

 

Behoud het 9% btw-tarief op concert- en festivalkaartjes

 

Houd kranten, tijdschriften en boeken betaalbaar voor iedereen

Wil je kaarten kopen, maar heb je nog geen account bij ons?


Wil je kaarten kopen voor een voorstelling, maar heb je nog geen account bij ons? We raden je dan aan om eerst een account aan te maken. We leggen je graag stapsgewijs uit hoe het aanmaken van een account in zijn werk gaat. Lees hieronder gauw verder!