Films

Events in dit thema

 • Leila's Brothers

  di 26 sep

  Deze film heeft een pauze!

  Leila wijdt haar leven aan de zorg voor haar ouders en vier broers. In een land dat in de greep is van internationale economische sancties, gaat ook haar gezin gebukt onder de schulden. Terwijl de familie probeert de eindjes aan elkaar te knopen, ontdekt Leila dat haar vader zijn erfenis verstopt om de nieuwe patriarch te worden van de plaatselijke clan. Leila’s Brothers is een Iraans familiedrama en tevens de derde film van de 32-jarige regisseur Saeed Roustaee (‘Just 6.5’). Het familiedrama sleepte in Cannes de Fipresci prize in de wacht.

  ‘Gelaagde ensemblefilm die al is vergeleken met The Godfather, al is het eerder een corruptie- dan een misdaadepos’ (VPRO Cinema ★★★★).

  'Imposant Iraans familie-epos' (de Volkskrant ★★★★)

  'Wervelend Iraans familiedrama' (Trouw ★★★★)

  'Big, absorbing, character-driven family drama' (The Guardian ★★★★)

 • Rocco & Sjuul

  Op 27 september is dit een matinee-film met vooraf een kopje koffie of thee met lekkers.
  wo 27 sep
  -
  wo 22 nov

  Voor mantelzorgster en oma Sjuul gaat het leven zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in de families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?

 • De Bellinga's - Vakantie op Stelten

  wo 27 sep

  Een gloednieuwe bioscoopfilm met de immens populaire familievloggers Bellinga in de hoofdrol. Het gezin maakt zich op voor de zomervakantie, maar dat verloopt helemaal niet zonder slag of stoot. Een film vol met nieuwe, catchy liedjes! Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Ze hebben er megaveel zin in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt. Terwijl Daniël probeert om de reis te vertragen, heeft Buurvrouw Bets een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Ondertussen komen Luan en Lucilla er dankzij een heel speciaal koffertje en de Bellinga Vakantie Bucketlist achter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.

 • Only You

  wo 27 sep
  -
  vr 27 okt

  Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op z’n kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.

 • Oppenheimer

  do 28 sep
  -
  vr 29 sep

  In deze film zit een pauze!

  De wereld redden met het risico om deze ook te verwoesten. In deze nieuwste film van Christopher Nolan, duiken we in het verhaal van J. Robert Oppenheimer een Amerikaanse natuurkundige, ‘vader van de atoombom’ die vooral bekendheid als wetenschappelijk directeur van het Manhattanproject, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste kernwapens ontwikkeld werden. 

  ‘Oppenheimer’ is een met IMAX®-camera’s gedraaide meeslepend epische thriller. Het ontwerpen van de atoombom is een race tegen de klok, zodat Nolans favoriete onderwerp - tijd - ook in deze film weer opduikt. De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer.

  Een overweldigende filmervaring die elke filmliefhebber moet gaan zien! 


  'Indrukwekkende biopic. Een visueel spektakelstuk' (VPRO Cinema ★★★★★).

  ‘Oppenheimer’ is de beste film van Christopher Nolan tot nu toe: een biopic met ongekende diepgang’ (NRC ★★★★★).

  'Nachtmerrieachtige climax' (de Volkskrant ★★★★)

  ‘Met monumentale Oppenheimer levert Christopher Nolan een instant klassieker af’ (De Telegraaf ★★★★★).

 • Indiana Jones and the Dial of Destiny

  do 28 sep

  Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische archeoloog voor dit langverwachte laatste deel van de iconische franchise - een groot, wereldomvattend, spannend filmavontuur. Samen met Ford spelen Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Pain and Glory), John Rhys-Davies (Raiders of the Lost Ark), Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom), Boyd Holbrook (Logan), Ethann Isidore (Mortel) en Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) de hoofdrollen. De film is geregisseerd door James Mangold (Le Mans ‘66, Logan) en geschreven door Jez Butterworth & John-Henry Butterworth en David Koepp en James Mangold, geproduceerd door Kathleen Kennedy, Frank Marshall en Simon Emanuel, met Steven Spielberg en George Lucas als uitvoerende producenten. John Williams, die elk Indy-avontuur heeft gescoord sinds de originele Raiders of the Lost Ark in 1981, heeft opnieuw de score gecomponeerd.

 • How to blow up a pipeline

  di 3 okt

  Klimaatactiviste Xochitl is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in West-Texas. 

  ‘How To Blow Up a Pipeline’ is een uiterst actuele eco-thriller die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.

 • Trolls 3 in Harmonie

  wo 25 okt
  -
  vr 27 okt
 • Little Mermaid OV (De Kleine Zeemeermin)

  wo 4 okt

  The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

 • After Everything

  vr 6 okt
  -
  za 7 okt

  Het vijfde en laatste deel van de After-serie draait om de emotionele ontknoping van de tijdloze romance tussen Hardin en Tessa. Ze hebben alles al meegemaakt als koppel, dus de enige vraag die overblijft is: wat gebeurt er After Everything?

 • Blue Jean

  di 10 okt

  Blue Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken. 

  Blue Jean werd geselecteerd voor het Giornate degli Autori-programma van het Filmfestival van Venetië, waar de film werd bekroond met de Publieksprijs. De film won vier British Independent Film Awards, waaronder die voor de Beste Hoofdrol en Beste Debuterend Scenarioschrijver.

  'Intelligent en zelfbewust speelfilmdebuut' (VPRO Cinema ★★★★).

  'Terrific debut feature' (The Guardian ★★★★★).

  ‘Lesbisch in de 80-er jaren, Blue Jean laat zien hoe het was: als een opgejaagd hert’… 'Bescheiden, fijn drama' (Trouw ★★★★). 

 • Net als in de Film

  Op 11 oktober is dit een Ladiesspecial film.
  wo 11 okt
  -
  wo 18 okt

  Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars tegenpolen als ze begin jaren ’80 eindexamen doen, maar als ze samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Sander is echter niet de enige die gelooft in Annabels muzikale talent en als ze met Olaf (Kay Greidanus) in zee gaat verliest ze Sander uit het oog. Tot ze elkaar in de 90’s weer tegenkomen en samen met Sanders beste vriend Malcolm (Uriah Havertong) een dance-act beginnen. Three is a Crowd voert al snel de hitlijsten aan. Maar hoe groter het succes, hoe moeilijker het is om trouw te blijven aan elkaar en jezelf.

 • Horror Night: The Nun 2

  vr 13 okt

  New Line Cinema presenteert de horror-thriller The Nun II, het volgende hoofdstuk in het verhaal van The Nun, het meest succesvolle deel uit de populaire miljardenfranchise: het Conjuring-universum. Frankrijk, 1956. Er wordt een priester vermoord. Een kwaad verspreidt zich. In dit vervolg op de wereldwijde filmhit komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non.

 • La ragazza del future

  di 17 okt

  Naar een waargebeurd verhaal. Lia is een vrolijke jonge vrouw die samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren zestig. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer, maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij haar naar zijn berghut en heeft, tegen haar wil, seks met haar. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking!

  'Emancipatoir drama vanuit vrouwelijk perspectief' (VPRO Cinema ★★★).

  'Op ware feiten gebaseerd dorps- en rechtbankdrama' (de Volkskrant ★★★).

  ‘Met elegante natuurbeelden wordt een gruwelijke traditie aangekaart’ (NRC ★★★).

 • Une Belle Course

  Dit is een filmmatinee-film.
  wo 18 okt

  De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

 • De Vuurlinie

  do 19 okt
  -
  do 2 nov

  Hollywood regisseur Roel Reiné brengt een indrukwekkend verhaal over de strijd aan het front en die na terugkomst, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon. Waldemar Torenstra kruipt in de rol van Marco en voert een sterrencast aan met o.a. Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Tibor Lukács en Huub Stapel. Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

 • L'Envol

  di 24 okt

  Opgevoed door haar vader, een oorlogsveteraan en weduwnaar, probeert een jonge vrouw in het Frankrijk van het begin van de vorige eeuw haar eigen weg in het leven te vinden.

  Normandië, 1919. Juliette groeit op met haar vader Raphaël, een soldaat die de Eerste Wereldoorlog heeft overleefd. Tijdens een zomer ontmoet ze als klein meisje een jongen van haar eigen leeftijd, Jean, een rijke erfgenaam die gepassioneerd is door de opkomst van de luchtvaart. Tussen deze twee dromerige kinderen wordt een geheime band gesloten die tijd en tragedies zal weerstaan.

  'Een lyrisch Frans plattelandsdrama' (Trouw ★★★★)

  ‘Memorabel portret van een vader-dochter relatie' (★★★★1/2 Film Treat)

  'Mix tussen hard realisme en magie' (NRC ★★★)

 • Asteriod City

  do 26 okt

  Asteroid City speelt zich af rond 1955 in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn. Het programma van een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets, waar leerlingen en hun ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

  'Zeer vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend' (VPRO Cinema ★★★★).

  'Vaste stijlkenmerken zijn weer volop aanwezig – Wes Anderson in optima forma' (de Volkskrant ★★★★).

  'Eindeloos gniffelen over kleine visuele vondsten' (Trouw ★★★★).

  'An exhilarating triumph of pure style' (The Guardian ★★★★)

 • Gran Turismo

  za 28 okt
  -
  za 4 nov

  Gran Turismo is het ultieme succesverhaal over Jann Mardenborough die als tiener dankzij zijn Gran Turismo game skills een reeks Nissan-wedstrijden won en zo een echte professionele autocoureur werd. Gran Turismo is geregisseerd door Neill Blomkamp (District 9, Alien). Met o.a. Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom en Djimon Hounsou.

 • TANJA, dagboek van een guerrillera

  di 31 okt

  Het onthutsende verhaal van Tanja Nijmeijer: van idealistische studente tot lid van de beruchte FARC - een aangrijpende documentaire die de complexiteit van haar keuzes en de zoektocht naar identiteit binnen een gewapende strijd blootlegt.

  Nijmijer wordt eind 90-er jaren tijdens haar stage in Colombia geconfronteerd met de politieke onrust in dat land. Ze is geschokt door het onrecht dat ze aantreft en sluit zich na haar studie aan bij de FARC, op dat moment het grootste guerrillaleger ter wereld. Ze weet zich snel op te werken binnen de organisatie en wordt uiteindelijk ingezet bij de vredesonderhandelingen waar ze een sleutelrol speelt in het bereiken van een vredesakkoord. Een hereniging met haar familie wordt Tanja tot op heden nog altijd ontnomen, zelfs nu de rust in Colombia is teruggekeerd. Want nog altijd staat zij op de internationale opsporingslijst van Interpol. Een fascinerend verhaal van een jonge vrouw die voor haar idealen geen gevaar uit de weg ging.

van 2