Nationaal Theaterweekend

Ontdek het theater

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.


Randprogrammering

 • Vrijdag 26 januari: afterparty met DJ Nick Wijnand. Hij laat de dansvloer bruisen met zijn unieke beats en energieke sets. Zijn passie voor muziek is voelbaar in elke mix, en hij weet het publiek altijd mee te slepen in een onvergetelijke muzikale reis. 

 • Zaterdag 27 januari: 

  De expositie Possible Landscapes is van 27 januari tot en met 1 maart 2024 gratis te zien in de foyer van Cultuurhuis De Klinker. Possible Landscapes is een project van Gronings Vuur in samenwerking met Biobased Creations. De expositie is ontstaan als onderdeel van het programma Onze Grond, dat grotendeels in oktober vorig jaar werd uitgevoerd in het Oldambt. De expositie komt voort uit een serie co-creatiesessies waarbij met uiteenlopende Oldambtsters de mogelijke toekomstige invullingen van het Oldambtster landschap zijn ontworpen. 

(foto: Marijn Boeré)

 • Zaterdag 27 januari: tijdens het Theaterweekend stellen we de Theaterlessen van Dewey Everts vrijblijvend open voor nieuwe leerlingen. Wie wil, kan zich na afloop inschrijven als cursist.
  • 10:15 uur groep 7+
  • 11:15 uur groep 10+
  • 12:45 uur groep 13+   Dewey Everts is afgestudeerd als docent theater in Groningen en werkt daarnaast als acteur,  hiphopdansdocent en ze zingt graag. Op diverse basisscholen in Oost-Groningen geeft ze theaterlessen aan groepen in elke leeftijd. Ze heeft erg veel zin in het opstarten van de lessen op zaterdag in Cultuurhuis de Klinker.
 • Zaterdag 27 januari: voorafgaand aan de voorstelling is er een dansworkshop Rock 'n' Roll en na afloop draait DJ-duo The Single Guys leuke platen! Ze zulllen zorgen voor de sfeer na afloop van het 'Elvisconcert' met muziek vanaf de jaren vijftig tot begin negentig. Een feest der herkenning en nostalgisch hoogtepunt.

 • Zondag 28 januari: na afloop van de voorstelling 'Rappe en de Rots (4+)' is er een workshop 'Mindfulness' voor kinderen door Daniëlle van der Ven.

En verder...

Ook is er een Liedjeskaravaan (tussen 13.00 en14.00 uur; iedereen kan binnenlopen) en kunt u een kijkje nemen achter de schermen tijdens onze rondleiding om 14.00 uur!

 

Events in dit thema