Blokfluitensemble Rosa Nova

Docent: Marianne Heeres
donderdag
13.00-14.30 uur
donderdag
13.00-14.30 uur
Inschrijven

Ervaar het plezier van muziek maken, samen met anderen!
Op donderdagmiddag repeteert met veel enthousiasme blokfluitensemble Rosa Nova voor volwassenen onder leiding van Marianne Heeres. Momenteel bestaat de groep uit 10 personen. Het speelniveau is gemiddeld.

Het ensemble bespeelt alle soorten blokfluiten, van de grote contrabas tot de bekende sopraan en de kleine sopranino. De muziek is heel divers: barokmuziek, tango’s, 16e eeuwse consortmuziek, volksmuziek uit allerlei windstreken, enz. Het repertoire wordt afhankelijk van het niveau en de wensen van de deelnemers gekozen.
Ook treedt het ensemble enkele keren per jaar op.

Nieuwsgierig?
Kom gerust een keer meespelen tijdens de repetitie om te kijken of het wat voor je is!

Leeftijd
21 - 99
Start
Op aanvraag

Proefles
Wil je zeker weten of deze cursus iets voor je is? Vraag dan een gratis proefles aan waarin je kennismaakt met de docent en de les. Stuur daarvoor een mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl o.v.v. proefles  [de les die je wilt volgen] en je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen we z.s.m. contact met je op. 

Informatie
Voor wie: volwassenen die minimaal 2 verschillende blokfluiten kunnen bespelen en enige samenspeelervaring hebben. Informeer bij de docent of je speelniveau voldoende is.
Tijd: wekelijks op donderdag 13.00-14.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties)
 

Credits

Over Marianne Heeres

Mijn naam is Marianne Heeres. Ik geef al sinds 1999 met veel plezier les bij het Kunstencentrum (voorheen Muziekschool Oost Groningen). Elke donderdag komen kinderen en volwassenen naar de blokfluitlessen die ik geef. Voor de kinderen ontwikkelde ik een speciale beginnerscursus, Blokfluitland, omdat ik merk dat kinderen het beste leren in spelvorm en van elkaar. Dat geeft hen veel plezier. Ook het leiden van blokfluitensemble Rosa Nova voor volwassenen vind ik erg leuk om te doen. Het plezier dat mensen uitstralen als ze muziek maken en zich ontwikkelen is echt de drijfveer bij mijn werk. Ik studeerde blokfluit, algemene muzikale vorming, muziekwetenschap en ben op dit moment bezig met een opleiding om Hb-kinderen en hun ouders te kunnen begeleiden en coachen met behulp van muziek.