Blokfluit

Docent: Marianne Heeres
donderdag
donderdag
Inschrijven
Jong en oud over de hele wereld bespeelt al eeuwen lang dit prachtige instrument. Mensen houden van de heldere klank van de fluit, van de subtiliteit van het instrument en van de ongekende samenspelmogelijkheden.
Je kunt kiezen uit de warme klanken van de alt- of tenorblokfluit. Of voor de stevige, volle klank van de verschillende basblokfluiten. Maar misschien past de heldere klank en de virtuositeit van de sopraanblokfluit het beste bij je. De meeste blokfluitisten kiezen echter voor de uitdaging om zoveel mogelijk verschillende blokfluiten te leren bespelen! 

Muziek maken is een fijne manier om jezelf te (leren) uiten, je creativiteit te ontwikkelen, jezelf te ontplooien en zelfvertrouwen te verwerven. Wetenschappers hebben bovendien bewezen dat zelf musiceren de ontwikkeling van de hersenen sterk stimuleert. Met de blokfluit kun je al jong beginnen, en is daarom een uitstekende start van je muzikale ontwikkeling. 

Leeftijd
6 - 99
Start
Op aanvraag

Proefles
Wil je zeker weten of deze cursus iets voor je is? Vraag dan een gratis proefles aan waarin je kennismaakt met de docent en de les. Stuur daarvoor een mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl o.v.v. proefles  [de les die je wilt volgen] en je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen we z.s.m. contact met je op. 

Doe je mee?
Met de blokfluit kun je alle kanten op: samen en alleen, oude muziek en nieuwe muziek, kleine en grote fluiten.
Er zijn lessen voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 7 jaar. Ben je al (enigszins) gevorderd? Dan speel je natuurlijk vooral samen, want dat geeft muziek maken het meeste plezier!

Bij het Kunstencentrum kun je kiezen uit:
- Individuele en groepslessen voor volwassenen en kinderen
Blokfluitland: de speelse cursus voor jonge kinderen vanaf 7 jaar
Blokfluitensemble Rosa Nova voor volwassenen
- Jeugdensemble App&Flute voor vergevorderde jongeren vanaf 12 jaar (wordt georganiseerd in samenwerking met Ars Musica in Friesland)