Bandoneon

Docent: Harry Dijkstra
dinsdag, donderdag
Zie tarieven
dinsdag, donderdag
Inschrijven

De bandoneon is sinds het huwelijk van Willem Alexander en Maxima een bekend instrument. Carel Kraayenhof speelde toen het stuk "Adios Nonino" van de Argentijnse bandoneónist en componist Astor Piazzolla.
Het is ontwikkeld vanuit de Konzertina. Wanneer er sprake is van een chromatisch instrument, een instrument waarop in álle toonsoorten te spelen is, spreekt men van een bandonéon. Het lijkt er echter op dat deze ‘doorontwikkeling’ een lukraak her en der plaatsen van extra tonen is geweest. Zo kan bijvoorbeeld een erg lage toon vlak naast een heel hoge toon liggen. Dat wat er als Konzertina nog in zit is logisch opgebouwd, maar alles daarom heen niet.


Ook het verschil in trekken of duwen maakt het er niet gemakkelijker op. De belangrijkste reden om dit instrument te willen bespelen is de klank! En de muziek die er vooral opgespeeld wordt: de tango. Door veel te oefenen geeft het instrument steeds meer geheimen prijs. 

Leeftijd
6 - 99
Start
Op aanvraag

Proefles
Wil je zeker weten of deze cursus iets voor je is? Vraag dan een gratis proefles aan waarin je kennismaakt met de docent en de les. Stuur daarvoor een mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl o.v.v. proefles  [de les die je wilt volgen] en je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen we z.s.m. contact met je op.