Drums en Slagwerk

Docenten: Wim Niemeijer en Maikel Simmerling
maandag, dinsdag, vrijdag
maandag, dinsdag, vrijdag
Inschrijven
Slagwerk / Drums bestaat uit verschillende instrumenten.
Hieronder vind je een overzicht.

Trommel
Het slagwerk bestaat uit veel soorten instrumenten. Iedereen kent uiteraard de trommel, waarmee het ritme in de muziek wordt aangegeven. Over de hele wereld – in Afrika, Zuid-Amerika, India – kom je trommels tegen, zoals de bongo’s en de conga’s. Dit zijn duotrommels die met de handen worden bespeeld.

Pauken
In de klassieke muziek worden al eeuwenlang pauken gebruikt: koperen ketels waarover een kalfs- of plastic vel is gespannen. De vellen worden aangeslagen met stokken.
 
Drumstel
In de lichte muziek en de popmuziek wordt het drumstel gebruikt. Het drumstel is een compacte groep van instrumenten, die door een persoon wordt bespeeld. In het midden staat de grote trom – bassdrum – die door middel van een pedaal met de rechtervoet wordt bediend. Daar omheen staan verschillende soorten opgehangen bekkens en trommen. Een bijzondere bekkensoort is de Hi-Hat, die met de linkervoet middels een pedaal wordt bespeeld. 
 
Percussie
Percussie is een verzamelnaam voor instrumenten die bespeeld worden door er op te slaan. Het gaat om de meer exotische slaginstrumenten, dus niet zozeer om het klassieke drumstel. Te denken valt aan bijvoorbeeld djembé's, conga's of bongo's. Vraag naar de mogelijkheden. 
Leeftijd
7 - 99
Start
Op aanvraag

Proefles
Wil je zeker weten of deze cursus iets voor je is? Vraag dan een gratis proefles aan waarin je kennismaakt met de docent en de les. Stuur daarvoor een mail naar kunstencentrum@indeklinker.nl o.v.v. proefles  [de les die je wilt volgen] en je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen we z.s.m. contact met je op. 

Wim Niemeijer geeft les op maandag en dinsdag.
Ancel Klooster is op woensdag aanwezig.