Tellerlikker Festival

Een bruisend begin van een nieuw seizoen!

Events in dit thema

 • Seizoenspresentatie

  Tellerlikker Festival
  vr 17 sep

  Het Tellerlikker Festival trappen we af met de seizoenspresentatie in de Grote zaal. Onze programmeur Wybrich Kaastra neemt u mee door het programma van het komende seizoen. Daarnaast komen er een aantal artiesten langs om u alvast een klein voorproefje te geven van hun voorstelling. Een van die previews wordt verzorgd door de BlueBirds. Presentatie is in handen van Marieke Klooster (vrouw Holland) Na de presentatie bent u van harte welkom in het Theatercafé en de foyer om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de livemuziek van Job en Hiske.  

 • Bigband Want2Swing

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  Want2Swing uit Assen is de enige bigband in Nederland die in een unieke bezetting van trompetten, trombones, saxofoons, ritme én drie vocalisten de bühne betreedt. De muziek is te typeren als vocale soul/jazz met hier en daar een swingende toets Latin en funk. Lekker om naar te luisteren, heerlijk om naar te kijken en perfect om op te bewegen.  

 • Kunstencentrum presenteert

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  In de Rabozaal laten docenten en leerlingen van het Kunstencentrum zien wat ze kunnen. Zo ziet u onder andere de band Stuck in traffic, blokfluitensemble Rosa Nova, het barokensemble en een prachtige dans. Hieronder vind je het tijdschema. Toegang is gratis en kan zonder reservering. Aan de deur vindt een korte registratie plaats.  

  13.00 uur Stuck in Traffic
  13.45 uur Band Kunstencentrum
  14.45 uur Dans leerlingen Kunstencentrum
  15.15 uur Noor te Velde blokfluitsoliste obv pianist(e) Ellen Dijkhuizen

 • Open dag Kunstencentrum

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  De open dag van het Kunstencetrum is op zaterdag 18 september van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt een proefles reserveren via kunstencentrum@indeklinker.nl. Hieronder zie je welke les in welk lokaal wordt gegeven. Je mag altijd binnenlopen voor meer informatie. De lokalen van het Kunstencentrum vind je op de tweede verdieping van De Klinker.

  Lokaalindeling

  2.2 Zang 
  2.4 Accordeon / bandoneon / trekzak 
  2.5 Dwarsfluit 
  2.6 Drums / slagwerk / marimba / xylofoon / vibrafoon 
  2.7 Piano 
  2.8 Keyboards /  basgitaar / contrabas 
  2.10 Koper / orgel 
  2.11 Viool  
  2.12 Gitaar
  2.13 Dans klassiek 13.00-14.00 uur 
  2.13 TheaterLab workshop 14.15-15.15 uur 
  2.13 Tapdans 15.30-16.15 uur 
  Bieb leeshoek Blokfluit 

  Afwezig: klarinet, saxofoon, cello: maak afspraak voor proefles

 • Workshop fotografie door Brigitte Ruijtenbeek

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  Leer tijdens deze één uur durende workshop van fotografe Brigitte Ruijtenbeek alles over fotografie en de camera. Een plekje resveren doe je via de website of theaterkassa. Er is een maximum van 15 deelnemers, dus wacht niet te lang. 

 • Just us

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  Elke donderdag repeteren ze in de Klinker, soms bijgestaan door docent Harvey Mercera. Nick heeft gitaarpartijen van docent Piet Roovers en is zangleerling bij CT. Ook Jolien had zangles bij CT en zong in meerdere bands van Kunstencentrum de Klinker. Samen presenteren ze zich met duo Just Us in het theatercafe op de zaterdagmiddag.  

  Jolien was finalist in de YouTube versie van de Beste zangers van Nederland en kreeg in 2021 bekendheid door haar optreden in het TV programma en muzikale spelshow I Can See Your Voice. In dit spelshow halen zeven kandidaten alles uit de kast om het panel te laten geloven dat ze een goede zanger zijn. En dat is ze! De 28-jarige Jolien, in het programma aangekondigd als ‘The Pin Up Girl’, was een van de zeven kandidaten die zanger Jim Bakkum en zijn fan om de tuin probeert te leiden.

 • Workshop circus

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  Circustheatermaker, jongleur en entertrainer Marco Bonisimo geeft op donderdag circuslessen in De Klinker. Met zijn groep 'Cirque colorique’ treedt hij zaterdagmiddag drie keer op en geeft workshops. De spreekstalmeester zoekt een geschikte plek voor het volgende spectaculaire optreden van zijn circusparade. Met zijn reusachtige benen heeft hij een goed uitzicht. De muzikanten warmen hun instrumenten op, de jongleurs en acrobaten hun spieren. Kom kijken en doe mee met het circus, want iedereen is welkom!

 • Workshop Djembé

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  Docent Harvey Mercera leert je de basisbeginselen van het djembéspelen in deze leuke en vrolijke workshop. Neem plaats in de kring en leer hoe je op de juiste manier slaat op het instrument en een paar leuke ritmes speelt. Plezier gegarandeerd! Bij mooi weer vindt de workshop buiten op het plein plaats. Je reserveert een plekje door een tickets te 'kopen'. Deze is uiteraard gratis. 

 • Blues Juice

  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  De band is meer dan alleen vier muzikanten die een aardig deuntje kunnen spelen. "We maken brunk-muziek", vertelt zangeres Yasmijn Kramer. "Of te wel: blues, rock en funk", vult drummer en drumdocent van De Klinker Joost van Soest haar aan. Samen met gitarist Woody Vermeltvort en bassist Willem Pelupessy zijn zij Blues Juice. Voor de gelegenheid sluit Remko Wind aan op Hammond orgel.

   "Blues Juice staat voor vier mensen die met gevoel muziek maken. We willen alle vier niet te lang nadenken over hoe we precies een liedje in elkaar gaan zetten. We moeten gewoon het juiste gevoel hebben en dat is die groove en die lekkere 'feel'", legt Yasmijn uit. 

 • Troebadoers

  En deur!
  Tellerlikker Festival
  za 18 sep

  Na maanden binnen zitten komen de Troebadoers weer naar buiten. Allen deden ze andere dingen. Edwin bracht mooie liedjes op Facebook, Alex gaf les over vogeltjes en Jan Henk ging met de camper weg. Terug in het theater ontmoeten de mannen elkaar weer én hun publiek! Ze spelen hun mooiste liedjes afgewisseld met sterke verhalen. Er is maar één conclusie... En deur!

  De Troebadoers toeren sinds 2014 rond met hun Groningstalige liedjes. Ze wonnen de RTV Noord muziekprijs de Grunny in 2016 Al jaren staan ze met hits als De Groanrepubliek, Mamme van Michel, Riekdom en As ik de kaans zol kriegen in de top 10 van Alle 50 Goud.

 • Jeugdorkest CMV de Harmonie

  Tellerlikker Festival
  zo 19 sep

  CMV De Harmonie is een eigentijds fanfareorkest die op diverse plekken haar muziek ten gehore brengt. Het orkest geeft zaal- en buitenconcerten en werkt mee aan kerkdiensten. Het fanfareorkest heeft ook een jeugdorkest en speelt uiteenlopende stijlen muziek, van pop tot klassiek en van koraal tot jazz.

 • Het Haydn Jeugd Strijkers Ensemble (HJSE)

  Tellerlikker Festival
  zo 19 sep

  Dit ensemble onder leiding van docent blokfluit Marianne Heeres met musicerende jongeren van docenten van het Kunstencentrum komt spelen tijdens het weekend van het Tellerlikker festival. Dit ensemble bestaat uit de HJSO-leden Niek de Boer (viool), Ratna Roovers (viool), Ruben de Jong (altvio) en Joost de Boer (cello), aangevuld met oud-HJSO-ers. 
  Ze spelen het Concerto in F voor blokfluit van G. Sammartini, strijkers en B.C. met als soliste Noor te Velde (leerling KunstenCentrum Winschoten), en nog een of meer andere werken nog onbekend). 

 • The Dixieland Crackerjacks

  Tellerlikker Festival
  zo 19 sep

  De in 1994 opgerichte Dixieland Crackerjacks maakten gelijk een flitsende start door het winnen van het concours van de Leidse Jazzweek. Daarna volgden vele optredens in binnen- en buitenland. Serieuze bekendheid in het buitenland werd verkregen door tal van filmpjes op YouTube, wat onder meer resulteerde in tournees naar Portugal, Ierland, Polen, Indonesië, Denemarken, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.  

  Orkestleider Bert Brandsma (docent Kunstencentrum) speelde als enige Nederlander ooit 10 jaar lang als soloklarinettist in de band van de Britse Jazzlegende Chris Barber. 

 • Job & Hiske

  Tellerlikker Festival
  zo 19 sep

  Zangeres en nieuwe zangdocent van het Kunstencentrum Hiske Oosterwijk en Job Posthuma brengen op vrijdagavond 17 en zondagmiddag 19 september een repertoire gegrondvest op de Nederlandse, Engelse en Franse chanson traditie.  
    
  Dat wordt dus genieten van muziek uit een brede volkstraditie, maar met de interpretatie van de jazzmusicus. Als duo performen Job en Hiske songs die bij velen bekend in de oren klinken, maar uitgevoerd in de spirit van een jazzmuzikant. Er zijn altijd verrassende wendingen voor de luisteraar en zelfs voor Job en Hiske zelf. Dit komt omdat ze elkaar constant blijven uitdagen om tot een hoger niveau te komen. Maar hun focus blijft uiteindelijk toch om de luisteraar mee te nemen op een reis vol mooie pop en jazz songs die hart en ziel raken, zowel in club-, concert- en theaterpodia, als in een meer intieme setting waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en van goede muziek te genieten. 
   
  Job Posthuma studeerde jazz gitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In de jaren daarna was hij een vaak gezien gezicht in de Nederlandse ‘‘popscene’’, waar hij met (inter)nationaal bekende artiesten speelde. Tegenwoordig volgt hij zijn hart en combineert hij zijn vier grote liefdes: blues, groove, mooie songs en jazz, waarmee hij zich ten doel stelt betekenisvolle muziek te maken die raakt.   
   
  Hiske Oosterwijk, ook afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium, sluit zich daar graag bij aan. Ze is actief in verschillende projecten, componeert haar eigen muziek, schrijft teksten en geeft daarnaast les. Hiske heeft al op vele podia over de wereld mogen performen, samen met band en/of met orkest, maar ze houdt ook erg van de intiemere setting met enkel gitaar en zang.  
   

 • Con Brio

  Tellerlikker Festival
  zo 19 sep

  Accordeonorkest Con Brio is opgericht in 1955 en staat sinds 2016 onder leiding van Harry Dijkstra. Harry geeft tevens les aan het Kunstencentrum van De Klinker. 
  Het orkest bestaat uit 18 leden en op het repertoire staat een diversiteit aan muziek, van populair tot licht klassiek. Con Brio repeteert wekelijks op donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens het festival laten de leden horen de prachtige klanken van de accordeon horen. 

 • Nieuw Leven Concertband

  Tellerlikker Festival
  zo 19 sep

  De oudste sectie van de Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven is de Concertband. Vele stormen heeft dit orkest doorstaan en toch is ze na meer dan 90 jaar nog altijd springlevend. Onder deskundige leiding van Peter Nijland wordt op de donderdagavond met veel enthousiasme gerepeteerd. Regelmatig worden nieuwe stukken ingestudeerd. Deze worden op concerten in zowel Winschoten als in de omgeving van Winschoten gespeeld. De concertband speelt in harmoniebezetting. 

Cookies

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter uw toestemming nodig. Door op ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt uw winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kunt u inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld voor het afspelen van media van derde partijen. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen