Gronings Vuur

Tot op de bodem
vr 6 okt - za 21 okt
vr 6 okt
-
za 21 okt

Tot op de Bodem
Een muzikale verhalenavond over de toekomst van het Oldambt
Locatie: De Wilgenborg, Blauwestad


Tot op de Bodem is een lofzang en wake-up-call in één, met als centraal thema de toekomst van de Oldambtster Grond.

Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond waarbij we Tot op de Bodem gaan!

De avond start met een processie over de Pieter Smitbrug. Begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers en blazers nemen we afscheid van het ‘oude Oldambt’. Van hoe het altijd is gegaan en van wat ons tegenhoudt om te veranderen. 

Aangekomen in De Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren. 

Het voelt misschien als een ver-van-je-bed-show, al dat gedoe en gepraat over klimaatverandering. Over de natuur, biodiversiteit, armoede en boze boeren. Wat heeft dat met jou te maken? Aan de andere kant: waarom zouden alleen de ‘hoge heren’ beslissen over hoe het er hier in de toekomst aan toegaat? 

Want wat een prachtplek is het Oldambt! Met z’n uitgestrekte velden, de meren om zomers in te zwemmen, de zee die onzichtbaar vlakbij is. 

Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt. 

 

 

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.