Sofie Simao

Het Wim Sonneveld-Complex

met Tarik Moree en Tim Olivier Somer
vr 19 apr 20:15 uur - 21:15 uur
vr 19 apr
20:15 uur - 21:15 uur
  • vr 19 apr
    20:15 uur - 21:15 uur
    Met pauzedrankje
    Kleine Zaal

“Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent.  
Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.”  

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één, maar twee keer: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken namelijk beiden de cabaretier in deze muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld. De twee jonge mannen duelleren om de beste vertolking van de legende en proberen elkaar met feitenkennis, conferences en liedjes te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Ondertussen onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater kunt maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen? 

Na succesvolle optredens op De Parade komen zij met een avondvullende voorstelling, begeleid door de driekoppige band The Sunfields. “Geestig en knap” (de Volkskrant

 
de Volkskrant: 
“Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling ‘Het Wim Sonneveld-complex’ een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap.” 
 
Theaterkrant 
“Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt. (…) Boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu.”  

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.