buroRust en Benning & Gladkova

Marjolijn van Kooten

Hoe vind je het zelf gaan?
do 18 apr 20:15 uur - 21:45 uur
do 18 apr
20:15 uur - 21:45 uur
  • do 18 apr
    20:15 uur - 21:45 uur
    Met pauzedrankje
    Kleine Zaal

Marjolijn van Kooten is een bijzondere eend in de theaterbijt, met wat ze zelf omschrijft als ‘psychiatrisch cabaret’. Sinds 2021 is ze directeur van de Angst Dwang Fobie stichting, waar ze zich inzet voor het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen. Dat doet ze ook in haar muzikale voorstellingen, waarin ze met veel humor – het liefst een beetje zwarte – en mooie liedjes thema’s aankaart als: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? En hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit?  

Over Marjolijn
Marjolijn leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van psychiater Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. Nu wil ze andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is en het taboe op angst doorbreken. Na groot succes van de voorstellingen ‘Geen paniek’ (met psychiater Bram Bakker, bezettingsgraad 82%), ‘Ik zie de bui al hangen’ en ‘Ongestoord’ komt ze nu met ‘Hoe vind je het zelf gaan?’ wederom boordevol zwarte humor. 

Nog leuk om te weten is dat in 2014 Marjolijns eerste boek verscheen, genaamd ‘Schijtluis’, over haar leven met een angststoornis (en dat van een aantal bekende Nederlanders). 

Dagblad van het Noorden over ‘Ongestoord’:  

“Van Kooten etaleert geen glamour, evenmin pretenties. Ze verspreidt de kracht, de flair, de intonatie en de ambitie van een theaterpersoonlijkheid met doordacht relativeringsvermogen.” 
 

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.