Doris Konings

Spinvis & Saartje Van Camp

Neveldieren
do 21 mrt 20:15 uur - 21:45 uur
do 21 mrt
20:15 uur - 21:45 uur
  • do 21 mrt
    20:15 uur - 21:45 uur
    Met pauzedrankje
    Grote Zaal | 1e & 2e rang

Spinvis en Saartje Van Camp wekken mythologische neveldieren tot leven. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier? “Een bijzonder muzikale fantasieprikkelende trip”, schreef Musiczine.net. Een theaterconcert met veel bekende en nieuwe liedjes van Spinvis, een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij ontving diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker.

Groenteman op Zondag

Op zondag 4 februari was Spinvis te gast in het televisieprogramma Groenteman op Zondag om over zijn 'Teenage Kicks' (dat wil zeggen zijn vroegste, muzikale invloeden) te vertellen. Hij speelde ook een nummer van de band Het: Ik heb geen zin om op te staan. Je kunt het gesprek hier beluisteren, vanaf 19:49. 


De pers over Spinvis: 

Musiczine.net over ‘Neveldieren’:
“Een bijzonder muzikale fantasieprikkelende trip tussen sprookje en realiteit. (...) Betoverend muzikaal spel en prachtige beelden op het scherm.”

de Volkskrant ⭐⭐⭐⭐:
“Een avond die schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid.”

NRC ⭐⭐⭐⭐:
“Unieke stem in Nederlandse popmuziek.”

8Weekly ⭐⭐⭐⭐:
“Spinvis betovert, ontroert en hypnotiseert op onnavolgbare wijze.”

 

--

Spinvis wint Lennaert Nijgh-prijs
Eva Koreman verrast de songschrijver thuis met het nieuws

Tijdens het Buma Gala maandagavond wordt Spinvis geëerd met de Lennaert Nijgh Prijs, een prijs voor de beste tekstdichter. Eva Koreman verraste de songwriter samen met Buma Cultuur directeur Frank Helmink thuis in Nieuwegein afgelopen weekend (20 mei 2023). Erik de Jong zal de prijs maandagavond (22 mei) officieel in ontvangst nemen op het Buma Awards Gala 2023 in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. 

Rolstoelplaatsen, slecht ter been of maakt u gebruik van een rollator? Neem dan contact op met de kassa voor een gemakkelijk bereikbare stoel met beenruimte op rij 8, dit kan via kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.