Femke Teussink

Nathalie Baartman

De Bössels van Baartman
do 14 mrt 20:15 uur - 22:00 uur
do 14 mrt
20:15 uur - 22:00 uur
  • do 14 mrt
    20:15 uur - 22:00 uur
    Met pauzedrankje
    Kleine Zaal

Nathalie Baartman komt met een Twents liedjesprogramma. Herman Finkers vertelde haar ooit dat de Twentse taal zich prachtig leent voor liedjes, omdat het klanken kent die om te zingen zijn. En dat hoor je; als Nathalie in het Twents zingt, klopt het hart van haar wortels luider. Hoe nuchter de taal ook klinkt, ‘onverstoorbaar als een beuk in het bos’, toch kan ze tederheid kweken en vreugde preken.

In ’De Bössels van Baartman’ overrompelt Nathalie heel Nedersaksië met de Twentse fadoooooo. Geflankeerd door een paar uitstekende muzikanten en geserveerd op een grillig verhaallijntje van liefde.

NRC ⭐⭐⭐⭐ over haar programma ‘SNAK’:
“Sterke achtste voorstelling (…) Fijne absurdistische nummers.”


Scènes ⭐⭐⭐⭐over haar programma ‘SNAK’:
“Baartman jongleert uiterst behendig met licht en zwaar en weet daarbij door haar gave vertelkunst ook nog te ontroeren (…) Theater moet verbinden, is het credo van deze onalledaagse cabaretvrouw. Dat lukt glansrijk.”


de Volkskrant over haar programma ‘SNAK’:
“Gelukkig heeft Nathalie Baartman haar publiek, en gelukkig hebben wij haar.”


Theaterkrant over haar programma ‘SNAK’:
“Wonderschone liedjes.”

 

Verder in de pers:

RTV Oost – SPUNCK 

Nathalie en haar bössels waren te gast in het cultuurprogramma SPUNCK van RTV Oost; de uitzending was op woe 22 november om 17:30u (en is daarna regelmatig herhaald). Met deze link kun je het item terugkijken, vanaf 1:30”: https://www.rtvoost.nl/tv/aflevering/spunck/1521004_20231122173000 

Volgspot (NPO-radio 5)

Nathalie was op 27 november te gast in het radioprogramma Volgspot. Zij bracht tijdens de uitzending vier nummer ten gehore. Ook sprak zij met Hijlco Span over De Bössels van Baartman. Je kunt de uitzending hier beluisteren, vanaf 1:10:00” kun je het gesprek terugluisteren.

 

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.