Jorah Sarah

Marlene Bakker

Oaventuren
za 9 dec 20:15 uur - 21:30 uur
za 9 dec
20:15 uur - 21:30 uur
  • za 9 dec
    20:15 uur - 21:30 uur
    Met pauzedrankje
    Kleine Zaal

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. In 2018 was ze verantwoordelijk voor een van de mooiste albums van dat jaar: het landelijk veelgeprezen ‘RAIF’. Ook zij die het Gronings niet machtig zijn, werden geraakt door de filmische sfeer, vol verlangen, weemoed en romantiek. “Meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft”, schreef Dagblad van het Noorden in een vijfsterrenrecensie.

Dit najaar verschijnt de langverwachte opvolger ‘Oaventuren’. Met haar band brengt Marlene nieuwe liedjes en vertelt ze welke avonturen ze is aangegaan. Dompel je onder in de romantiek van het noorden en hoor hoe het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiepop.


Dagblad van het Noorden ★★★★★ over ‘RAIF’:

Een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch. Een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft.


OOR (liverecensie):

Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor vele vreemde taal een intieme show neer te zetten. Het is prachtig wanneer je het verstaat, maar eigenlijk net zo mooi als je er geen chocola van weet te maken.”


3voor12 (liverecensie):

Bakker weet namelijk op de een of andere manier van elk nummer een soort schilderij te maken, waarbij de band een perfect wit palet vormt en zij vervolgens met elke zin meer kleur geeft.


Eindhoven Rockcity (liverecensie):

Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.