Bluesnight

My Brainbox ft. Jan Akkerman, Dede Priest e.a.
za 25 mrt 20:15 uur - zo 26 mrt 00:15 uur
za 25 mrt
-
zo 26 mrt
20:15 uur - 00:15 uur
 • za 25 mrt
  -
  zo 26 mrt
  20:15 uur - 00:15 uur
  Zonder pauzedrankje
  Grote Zaal - Vrije Stoelkeuze

De Bluesnight vindt over de avond verdeeld op twee plekken in het gebouw plaats: de Grote Zaal en de Foyer (de locatie staat hieronder dikgedrukt).


Tijdschema:

20:15 - 21:30 uur - My Brainbox ft. Jan Akkerman - Grote Zaal

21:30 - 21:45 uur - PAUZE

21:45 - 22:30 uur - Ruud Weber Band - Foyer

22:30 - 23:30 uur - Dede Priest & Johnny Clark's Outlaws - Grote Zaal

23:30 - 00:15 uur - Ruud Weber Band - Grote Zaal

 

Bluesnight met My Brainbox ft. Jan Akkerman, Dede Priest & Johnny Clark's Outlaws en Ruud Weber band  
Blues en niets anders dan blues daar gaat het om. Ook deze editie passeren weer de grote namen uit de Nederlandse blues scene de revue. Voer voor de ware liefhebber.  


My Brainbox ft Jan Akkerman   
Jan Akkerman is zonder Nederlands meest virtuoze gitarist met een geweldige staat van dienst Zelfs internationaal staat hij bekend als een van de beste gitaristen van de wereld. Met dit My Brainbox optreden doet Jan oude tijden herleven. Nu meer dan een halve eeuw later, staan niet alleen eigen songs  ‘Down man’, ‘Dark Rose’, ‘Sea of delight’, maar ook doorleefde versies van ‘Summertime’, ‘Scarborough fair’ nog steeds als een huis.  Akkerman laat samen met zanger Martin van der Starre en drie andere topmuzikanten zien dat de ‘Psychedelic bluesrock’ uit de jaren zestig nog niets aan glans heeft verloren.  

 
Dede Priest & Johnny Clark's Outlaws
DEDE PRIEST, opgegroeid in Texas, heeft door jarenlang optreden een internationale naam opgebouwd. Deze muzikante beweegt zich met haar imposante stem, gitaar én viool tussen authentieke Blues, (Southern) Rock, Soul, Jazz en Folk en roept herinneringen op aan Sister Rosetta Tharpe, Big mama Thornton, Etta James, Don Sugarcane Harris, Freddie King en T-Bone Walker. JOHNNY CLARK’S OUTLAWS is een klassieke 3 man’s band uit Nederland met de wortels diep in de Amerikaanse muziek traditie. Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws hebben een unieke en herkenbare stijl ontwikkeld die Blues combineert met elementen uit de Rock, Soul, Gospel, Folk en Country. Hun eerste twee CDs, "FLOWERS UNDER THE BRIDGE" (December 2017) en "CROCUSES FROM ASHES" (Mei 2019), ontvingen buitengewoon goede recensies.  Hun derde album, "WHEN BIRDS WERE SNAKES", werd op 1 Mei 2021 uitgebracht.  De samenwerking leidt tot optredens waarbij originele songs hun stempel drukken op een geladen atmosfeer in een hedendaagse cross-over stijl.
  
Ruud Weber band  
Zanger/bassist/songwriter Ruud Weber is bekend van King of the World en Snowy White.  Hij begeleidde wereldwijd artiesten als Matt Schofield, John Taylor, David Grogo e.v.a. enj werd tot driemaal verkozen tot “blues bassist” door de Dutch Blues Foundation. De Ruud Weber Band komt met gitaarvirtuoos Lars Muller die beïnvloed is door de 'three kings’(BB, Albert en Freddie King) maar ook door moderne bluesgitaristen als Larry Clayton en Robben Ford. Fokke de Jong zit achter de drums. Fokke kennen we van 24 jaar Normaal, maar ook van zijn werk bij de Johan Derksen Theatertours, Malford Milligan en King of The World. Hij behoort dan ook tot een van de beste blues en roots drummers van Nederland. De energieke show van de Ruud Weber Band, met een mix van vele rootsstijlen staat voor absolute wereldklasse.