Mrs. Harris goes to Paris

di 3 jan 20:00 uur - 21:55 uur
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik
di 3 jan
20:00 uur - 21:55 uur

Mrs. Harris Goes to Parisis het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar Parijs.

‘Mrs. Harris Goes to Paris’ (de derde filmadaptatie van het gelijknamige bestsellerboek uit de 50-er jaren van Paul Gallico) is het verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar modestad Parijs. 

In 1957 raakt mevrouw Ada Harris, een schoonmaakster die weduwe is geworden, geobsedeerd door de haute couture Dior-jurk van een klant; het inspireert haar om haar eigen Dior-jurk te kopen. Nadat ze plotseling een oorlogsweduwenpensioen heeft ontvangen, reist ze daarvoor naar Parijs. Ze stuit op een vertoning van Dior's 10-jarig jubileumcollectie en raakt bevriend met André, de Dior-accountant, en Natasha, een Dior-model. De Dior-regisseur, Claudine, heeft echter een hekel aan Ada's inmenging in de exclusieve wereld van haute couture.

Regie
Anthony Fabian
Cast
Lesley Manville, Isabelle Huppert, Christian McKay, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Rose Williams, Alba Baptista
Speelduur
115 min
Releasedatum
do 20 okt
Jaar
2022
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.