Mes frères et moi

di 18 okt 20:00 uur - 21:50 uur
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
di 18 okt
20:00 uur - 21:50 uur

De 14-jarige Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk.

De 14-jarige Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen. 

‘Een warmbloedige, innemende film over het leven in een achterstandswijk. De tussen realisme en modern sprookje balancerende film maakt de pijn van het zich los worstelen uit een weliswaar warm, maar ook benauwend milieu, bij vlagen ontroerend voelbaar’ (De Filmkrant). 

‘De zomer van Mes Frères, et Moi is er eentje van de stralende zon en schurende zandkorrels. Hoe verleidelijk en amusant de introductie ook mag zijn, tegelijkertijd zit dit opgroeidrama vol sluimerend wanhoop en verdriet dat gaandeweg naar de oppervlakte wordt geduwd’ (FilmTotaal ★★★★☆). 

Regie
Yohan Manca
Cast
Judith Chemla, Maël Rouin Berrandou, Dali Benssalah
Speelduur
109 min
Releasedatum
do 11 aug
Jaar
2021
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

 Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.