Lunana

A yak in the classroom
do 13 okt 20:00 uur - 21:50 uur
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
do 13 okt
20:00 uur - 21:50 uur

De jonge Bhutanese leraar Ugyen wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken.

De jonge Bhutanese leraar Ugyen wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen. De film kreeg in 2021 een Oscarnominatie voor Beste buitenlandse film.

‘Lunana zit vol prachtige beelden van het Bhutanese hooggebergte’ (De Volkskrant ★★★☆☆). ‘Een liefdevolle film uit het koninkrijk Bhutan’ (Dagblad Trouw ★★★★☆). ‘Tijdloos bestaan met mooie zang bovenin het Himalaya gebergte (FilmTotaal ★★★★☆). ‘Een ode aan de levensstijl van de bergbewoners van Bhutan’…’Tussen prachtige natuurbeelden wordt een klassiek verhaal verteld over een stadse leraar die zijn mening bijstelt na een ontmoeting met gastvrije dorpelingen’ (NRC).

Regie
Pawo Choyning Dorji
Cast
Met Sherab Dorji, Pem Zam, Ugyen Norbu Lhendup
Speelduur
110 min
Releasedatum
do 19 mei
Jaar
2020
Land
Bhutan
Taal
Dzongkha
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

  Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.