Tellerlikkerfestival: Spezie!

zo 18 sep 16:00 uur - 17:00 uur
zo 18 sep
16:00 uur - 17:00 uur
  • zo 18 sep
    16:00 uur - 17:00 uur
    Zonder pauzedrankje
    Grote Zaal | 1e & 2e rang

De Klinker brengt kunstenmakers, dansers, muzikanten en leden van culturele verenigingen uit de gemeente Oldambt bijeen voor een avontuurlijke en experimentele voorstelling voor en door jong en oud.

Gedichten van J.C. Bloem gecombineerd met muziek van Joni Mitchell. De big band van Noordpool Troupe gecombineerd met het symfonieorkest Educa Symfonia. Deze eigen productie van het Tellerlikker Festival is voor nieuwsgierige ogen en oren. Voor makers uit de amateurkunst die over hun eigen voorliefde en club heen toewerkten naar een pop-up voorstelling die eenmalig wordt uitgevoerd. Een majorette met een rockabillyband, een symfonieorkest met een rapper, een dichtwerk op rolschaatsen en een balletdanseres die acteert. Verwacht het onverwachte. Nieuwe muziek en ervaringen door onverwachte combinaties. En een chemische reactie als cultureel en sociaal cement voor de Oost-Groninger samenleving. In het Gronings: Spezie!

Deze voorstelling is ontwikkeld in lokale werkplaatsen door deelnemers uit regionale organisaties als Toneelvereniging Vita Nova, de Slag bij Heiligerlee, Educa Symfonia, Prins Hendrik Scheemda, Jongerencentrum ’t Spoor en Theaterlab van Kunstencentrum de Klinker naar een concept van Harry van der Laan (Kunstencentrum de Klinker/producent), Reinout Douma (Noordpoolorkest/Noordpool Troupe) en Els Buseman (Cultuurplatform Oldambt).

Educa Symfonia speelt bijvoorbeeld met meer pop en rock gerichte blazers van Noordpool Troupe als onderdeel van de voorstelling Spezie! Dit educatief orkest uit Oost Groningen repeteert wekelijks op vrijdagavond onder leiding van de jonge enthousiaste dirigent Joël Smits.

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.