Tellerlikkerfestival: Kamerorkest van het Noorden - Mahler V

za 17 sep 20:15 uur - 21:15 uur
za 17 sep
20:15 uur - 21:15 uur
  • za 17 sep
    20:15 uur - 21:15 uur
    Zonder pauzedrankje
    Grote Zaal | 1e & 2e rang

Na een succesvolle concertserie Intieme Mahler 1, brengt het jonge en dynamische Kamerorkest van het Noorden in coproductie met Stichting Nieuwlicht opnieuw op intieme wijze een symfonie van Gustav Mahler. Dit keer de prachtige 4e (mét sopraansolo), die ons een bespiegeling gunt op de tijd waarin we leven.  

Waar in de vorige serie de 1e Symfonie van Gustav Mahler kortgezegd handelt om de overwinning van het licht op het donker (en daarmee symbool stond voor onze worsteling met de corona-crisis) is het overstijgende karakter van de 4e Symfonie een “affectionate nostalgia for better times, for an ‘age of innocence.’” Mahler heeft op zijn persoonlijke manier universele innerlijke conflicten in muziek weten om te zetten, waarvan de beleving tijdloos en nog steeds actueel is. Centraal thema is het verlangen naar een ‘tijd van onschuld’.

De symfonie wordt niet uitgevoerd met groot orkest op een groot podium in een traditionele concertzaal, ver weg en op een voetstuk. Nieuwlicht en Kamerorkest van het Noorden kiezen voor een radicaal andere vorm door de symfonie uit te voeren met slechts één musicus per partij. Hierdoor komen vele lijnen en subtiele details aan het licht die in een ‘normale’ uitvoering ondersneeuwen. Maar het grootste verschil is dat je als publiek dicht op de huid van de uitvoerenden zit, waardoor je direct meer betrokken raakt bij de uitvoering.

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.