Lieven Dierickx

Jeff Buckley, a live rockumentary

door Slow Pilot
za 4 feb 20:15 uur - 23:00 uur
za 4 feb
20:15 uur - 23:00 uur
  • za 4 feb
    20:15 uur - 23:00 uur
    Met pauzedrankje
    Grote Zaal | 1e & 2e rang

In 2022 is het 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De Vlaamse band Slow Pilot maakt deze voorstelling als eerbetoon aan de man die met slechts één uitgebracht album een onuitwisbaar stempel drukte op de muziekwereld. Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie en wat was zijn band met Nederland? De groep interviewde mensen die Buckleys pad kruisen tijdens zijn verblijf in de lage landen. Het leverde unieke verhalen en bijzonder beeldmateriaal op. Slow Pilot wordt bijgestaan door een Nederlandse radiopresentator als verteller. Maar bovenal is er muziek. De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley. Zanger en gitarist Pieter Peirsman wekt de stem van de legendarische zanger tot leven.

De voorstellingen worden afwisselend aan elkaar gepraat door een radiopresentator. In Winschoten zal Sofie Engelen de eer op zich nemen. Sinds 2021 presenteert ze 'Engelenstof', haar eigen dagelijks radioprogramma op de eveneens nieuwe radiozender Willy. Daarnaast bracht Sofie verslag uit en presenteerde tal van festivals en evenementen zoals Pukkelpop, Graspop, Pinkpop, TW Classic en Rock Werchter.

Sofie gaat in deze voorstelling samen met Slow Pilot op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. 

Daarnaast is er bovenal de muziek die gespeeld wordt door Slow Pilot. De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven. Voor de fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing. Zet je schrap voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig!


Over Sofie Engelen

Sofie Engelen is presentatrice en redactrice. Ze spreekt vloeiend Engels, Frans en Italiaans. Al in 2004 presenteerde ze bij de Vlaamse radiozender Studio Brussel. Twee jaar later maakte ze de overstap naar televisie. Bij TMF mocht ze als VJ haar grote helden interviewen, zoals Foo Fighters, MGMT, The Killers en Kings of Leon.

Sofie bracht verslag uit en presenteerde tal van festivals en evenementen zoals Pukkelpop, Graspop, Pinkpop, TW Classic en Rock Werchter. Sinds 2021 presenteert ze 'Engelenstof', haar eigen dagelijks radioprogramma op de eveneens nieuwe radiozender Willy, en in het weekend draait ze graag plaatjes: van Motown tot 90's R&B, heerlijke 80's tunes maar ook Eurotrash platen die iedereen kan meekwelen. Sofie houdt van koffie, Italië, sushi, katten, gitaren en baarden. Live life, love life!

Neem voor rolstoelplaatsen contact op met de kassa via: kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.