Tryntsje Nauta & Marieke Kijk in de Vegte - Gronings Vuur

Gronings Vuur zoekt creatieve makers in Oldambt

Gronings Vuur zoekt creatieve makers in het Oldambt!

Ben je lid van de plaatselijke amateurtoneelvereniging? Kun je alle TikTok-dansjes meedoen? Speel je een muziekinstrument? Kom je wekelijks bijeen met je breiclub? Zing je in een koor of rap je op een dikke beat? Ben je ontzettend creatief of heel erg handig? Dan zoeken we jou voor de creatieve werkplaatsen in het  Oldambt!

In september 2023 organiseert Gronings Vuur een culturele productie in het Oldambt, gemaakt voor, door en met de inwoners van de gemeente. De thema’s voor de productie zijn leefbaarheid en  klimaatverandering. Wat de Oldambtsters van deze onderwerpen vinden en de verhalen die ze daarover  vertellen zijn de basis. Samen met inwoners van het Oldambt onderzoeken de creatieve professionals van Gronings Vuur en regisseur Isil Vos ook hoe de productie eruit gaat zien. In twee creatieve werkplaatsen, op 23 februari en 16 maart, hopen we zoveel mogelijk creatieve makers uit Oldambt te verzamelen om lekker aan de slag te gaan. Van breiclubs tot zangkoren, van muzikanten tot mozaiekers, van TikTok’ers tot rappers en van amateurtoneelspelers tot timmerlieden: jong, oud, ervaring, geen ervaring - iedereen die het leuk vindt om iets te maken, vanaf 12 jaar en ouder, is van harte welkom.

Samen doen we een creatief vooronderzoek naar wat te maken van alle verhalen uit het Oldambt. In de eerste creatieve werkplaats gaan we kennismaken en ideeën bedenken. In de tweede creatieve werkplaats gaan we met die ideeën verder aan de slag. Het resultaat presenteren we aan Oldambtster publiek op het Open Podium, op 12 april in Cultuurhuis de Klinker in Winschoten.

De creatieve werkplaatsen zijn het startpunt van de culturele productie in het Oldambt. Voor wie wil meedoen aan de eindproductie, is dit het leukste moment om in stappen. Zo maak je alles mee. En hopelijk blijft daarmee het Gronings Vuur na de productie volop branden!

Eerste creatieve werkplaats
De eerste creatieve werkplaats op 23 februari was een succes! 15 creatievelingen hebben gewerkt aan zelf bedachte ideeën! Deelnemers varieerden van een danser tot een haakster, van een muzikant tot acteur. Korte presentaties van de uitwerking van de ideeën zijn in de werkplaats vertoond: een windmolen opera, een verbindende catwalk op de Pieter Smitbrug, een interdisciplinaire voorstelling waarin wordt opgeroepen tot revolutie, expositie over de fantasie van jezelf roept op tot ruimte voor iedereen in Oldambt en nog veel meer.

Tijdens de tweede creatieve werkplaats op 16 maart gaan we weer ideeën bedenken, en ook voortbouwen op de ideeën uit de eerste werkplaats. Er is ruimte voor repetitie en professionele coaching. 

De resultaten presenteren we op het Open Podium in Cultuurhuis De Klinker op 12 april. 

Waar moet je zijn?
16 maart is de tweede creatieve werkplaats, vanaf 19.00 uur in Museum Slag bij Heiligerlee, Provincialeweg 55, 9677 PB in Heiligerlee

Hoe meld je je aan?
Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Berny Jansema via bernyjansema@gmail.com. Berny Jansema uit het Oldambt is onze aanjager voor Gronings Vuur. Geef aan waar je graag mee werkt en neem je gitaar, breiwerk of tekenspullen mee.


We kijken uit naar je komst!

www.groningsvuur.nl/oldambt