Opening Expositie “Waar ben je” Vrijdag 20 januari

Opening Expositie “Waar ben je” Vrijdag 20 januari

De Noordelijke beweging ‘van leerplicht naar ontwikkelrecht’ organiseert weer een feestelijke expositie-manifestatie waarbij kunststudenten zijn gekoppeld aan jongeren die moeite hebben met leren en die niet naar school gaan. Samen hebben ze prachtige resultaten bereikt die nu te zien zijn in Leeuwarden, Assen en Winschoten.

Deze keer doen jongeren mee vanuit dertien locaties (zorg-begeleidingsplekken) en vanuit huis. Zij tonen zelfgemaakte kunstproducten waarmee ze voorzichtige en belangrijke stappen zetten in hun eigen ontwikkeltraject.

Tijdens de opening van de expositie zal er via een videoverbinding rechtstreeks contacten zijn tussen alle locaties. Er is koffie/thee, muziek, film, activiteiten, toespraken en veel kunst te zien. De organisatie van de manifestaties is in handen van studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Event Management, en de begeleidende studenten komen van de Academie Minerva uit Groningen.

Elk kind heeft het recht om zich te ontwikkelen: waar en hoe dan ook! U bent van harte welkom op een van de locaties om te komen kijken en luisteren naar de ervaringen van de jongeren en vooral om deze jongeren een welverdiend podium te geven. De expositie is een week open voor publiek en is op de drie locaties te bekijken tijdens de openingsuren van de locaties.

De opening zal plaatsvinden op 20 januari 2023 van 14:30-17:00. 
De expositie is te bekijken van 20 januari tot en met 27 januari.

 

Winschoten: Cultuurhuis de Klinker, Mr. D. U. Stikkerlaan 251, 9675 DG Winschoten

Leeuwarden: OPDC, Melkemastate 29, 8925 AX Leeuwarden

Assen: Podium Zuighaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen