Lesdag
dinsdag, woensdag, in overleg
Leeftijd
kinderen, jongeren, volwassenen
Prijzen
zie tabel onderaan
Genre
muziek
Docent(en)
CT Heida en Douwe Kamminga
Locatie
Mr. D.U. Stikkerlaan 251, Winschoten

Zang

Zangles is voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Iedereen met een gezonde stem die van zingen houdt, heeft de mogelijkheid om de training van de stem tot een succes te maken. Het is onzin dat je hiervoor een bijzondere stem moet hebben: elke stem is enig in zijn soort. Dus gek genoeg is daar niks bijzonders aan. Het is wél belangrijk om ‘iets’ met zingen te hebben en iets te willen uitdrukken. Verder is het goed je te realiseren dat je leert zingen door volop zelf aan de slag te gaan met de dingen die je krijgt aangereikt tijdens de zanglessen. Het is een voordeel als je noten kunt lezen of al een instrument kunt bespelen.

Tijdens de zanglessen staan jouw wensen ten aanzien van je vocale ontwikkeling centraal: welk repertoire wil jij zingen of ontdekken, en wat zijn de problemen die jij wilt overwinnen om repertoire uit die stijl te kunnen zingen. Of, wanneer je bijvoorbeeld al in een koor zingt: hoe zing je de hoge en luide tonen zonder te knijpen of schor en hees te worden? En hoe krijg je een mooiere klank en een groter volume? Het is mogelijk om zanglessen te volgen vanaf ongeveer 14 jaar.

Koren
Naast individuele zanglessen biedt de school ook diverse mogelijkheden tot samenzang. Kinderen tot 12 jaar kunnen zingen in het kinderkoor Zing & Swing van de muziekschool.
Sommige mensen gaan hardlopen in de lunchpauze, maar waarom niet zingen? Vanaf 18 jaar kun je meedoen met het Lunchkoor (o.l.v. CT Heida),  Het lunchkoor repeteert iedere dinsdag van 12.30-13.30 uur. Kom gerust eens een repetitie bijwonen. 
Volwassenen kunnen ook de korte cursus Zingen & Zangtechniek  volgen  (door Douwe Kamminga). 

Docent: CT Heida
Meer over CT vind je hier: www.ctheida.com

Muziekschool Oost Groningen - CT Heida from MOG on Vimeo.


Docent: Douwe Kamminga 

Muziekschool Oost Groningen - Douwe Kamminga from MOG on Vimeo.
 

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.