Lesdag
dinsdag, in overleg
Leeftijd
kinderen, jongeren, volwassenen
Prijzen
zie tabel onderaan
Genre
muziek
Docent(en)
Harry van der Laan
Locatie
Mr. D.U. Stikkerlaan 251, Winschoten

Saxofoon

 
De saxofoon bestaat sinds 1840 als een hele familie, waaronder de sopraan-, de alt-, detenor- en de baritonsaxofoon, dankzij de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax. Hij ontwierp in opdracht van de Franse militaire blaaskapel een blaasinstrument met een grotere dynamiek die hard en briljant, maar ook fluisterzacht en zwoel kan klinken.

De saxofoon is gemaakt van koper, maar heeft op het oorspronkelijk houten mondstuk een enkel riet en wordt daarom net als de klarinet tot de houten blaasinstrumenten gerekend.

Het instrument werd eerst vooral bespeeld in harmonie- en fanfareorkesten, maar vervolgens ook in klassieke orkesten en musicals.

Sinds de komst van radio en tv nam de populariteit van de saxofoon een grote vlucht en tegenwoordig klinkt de sax volop in allerlei muziekstijlen als jazz, blues, latin, funk, soul, pop en rock.

Docent: Harry van der Laan

Muziekschool Oost Groningen - Harry van der Laan from MOG on Vimeo.

Filmpjes: Adam speelt "Have you met miss Jones" op altsax, Randy op contrabas sax (heel apart) en tenslotte een compleet saxofoonkoor. Ook leuk: een compilatie van pop/rock saxofoonfragmenten.

 

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.