Lesdag
donderdag, in overleg
Leeftijd
kinderen, jongeren, volwassenen
Prijzen
zie tabel onderaan
Genre
muziek
Docent(en)
Marianne Heeres
Locatie
Mr. D.U. Stikkerlaan 251, Winschoten

Blokfluit

 

Blokfluit spelen is leuk!

Jong en oud over de hele wereld bespeelt al eeuwen lang dit prachtige instrument. Mensen houden van de heldere klank van de fluit, van de subtiliteit van het instrument en van de ongekende samenspelmogelijkheden.
Je kunt kiezen uit de warme klanken van de alt- of tenorblokfluit. Of voor de stevige, volle klank van de verschillende basblokfluiten. Maar misschien past de heldere klank en de virtuositeit van de sopraanblokfluit het beste bij je. De meeste blokfluitisten kiezen echter voor de uitdaging om zoveel mogelijk verschillende blokfluiten te leren bespelen! 

Muziek maken is een fijne manier om jezelf te (leren) uiten, je creativiteit te ontwikkelen, jezelf te ontplooien en zelfvertrouwen te verwerven. Wetenschappers hebben bovendien bewezen dat zelf musiceren de ontwikkeling van de hersenen sterk stimuleert. Met de blokfluit kun je al jong beginnen, en is daarom een uitstekende start van je muzikale ontwikkeling. 

Doe je mee?
Met de blokfluit kun je alle kanten op: samen en alleen, oude muziek en nieuwe muziek, kleine en grote fluiten.
Er zijn lessen voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 7 jaar. Ben je al (enigszins) gevorderd? Dan speel je natuurlijk vooral samen, want dat geeft muziek maken het meeste plezier!

Bij het Kunstencentrum kun je kiezen uit:
Lessen
- Individuele en groepslessen voor volwassenen en kinderen
- Blokfluitland: de speelse cursus voor jonge kinderen vanaf 7 jaar
Ensembles
- Blokfluitensemble Rosa Nova voor volwassenen
- Jeugdensemble App&Flute voor vergevorderde jongeren vanaf 12 jaar (wordt georganiseerd in samenwerking met Ars Musica in Friesland)
 
Docent: Marianne Heeres
Meer over Marianne vind je op: http://www.muziekopmaatzuidhorn.nl

  

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.