Nirvana's MTV Unplugged

Legendary Albums Live
do 25 apr 20:15 uur - 21:45 uur
do 25 apr
20:15 uur - 21:45 uur
  • do 25 apr
    20:15 uur - 21:45 uur
    Met pauzedrankje
    Grote Zaal | 1e & 2e rang

In 1993, op het hoogtepunt van zijn roem, werd de legendarische grungeband Nirvana uitgenodigd om op te treden in de ‘Unplugged’-serie van MTV. De set die ze speelden zou een plekje in ons collectieve geheugen opeisen. Nirvana opende met een cover van David Bowie’s ‘The Man Who Sold the World’ en de toon voor de rest van de show was gezet: rauw en emotioneel geladen. Frontman Kurt Cobain was in topvorm. Zijn optreden ademde de kwetsbaarheid en de pijn die altijd al de rode draad in zijn songs vormden. Het was een van de laatste optredens van Nirvana: vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen en dat betekende het einde van een van de invloedrijkste bands van de jaren negentig.  
Legendary Albums Live nodigt de LA-Live band voor een indringende remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis. 

Op 23 februari was er op Radio1 een uitgebreid item over deze voorstelling, kijk en luister het hier terug.

Rolstoelplaatsen, slecht ter been of maakt u gebruik van een rollator? Neem dan contact op met de kassa voor een gemakkelijk bereikbare stoel met beenruimte op rij 8, dit kan via kassa@indeklinker.nl of 0597-700270.